Vārda dienu svin: Jēkabs, Žaklīna

Tomātu zupa. Auksta vai karsta –kādu vēlies!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

a arī tu domā, kā vēl steigt izmantot tomātus, šī recepte varētu būt tieši laikā. Zupa, kuru var pasniegt gan aukstu, gan karstu.

Nepieciešams:
~1 kg tomātu
2 lieli īsie gurķi
1 liela vai 2 nelielas paprikas
vidēji liels sīpols
2-3 ķiploka daiviņas
asā čilli mērce vai tabasco
sāls, pipari

Pagatavošana:
Tomātus noblanšē, novelk mizu un sagriež gabaliņos, papriku iztīra, sagriež gabaliņos, gurķi nomizo, sagriež gabaliņos, piegriež sīpolu, ķiploku un visu sablendē. Pēc garšas pievieno aso čilli mērci (pāris pilieni), sāli, piparus.

Pasniedz, dekorējot ar fetaki siera gabaliņu un maizes grauzdiņiem. Ja pasniedz kā auksto zupu, tad kārtīgi jāatdzesē pirms pasniegšanas. Var arī uzvārīt un pasniegt siltu.

Dalīties.

Atstāt Ziņu