Dārzā šogad liela tomātu raža? Tad izmēģiniet pagatavot tomātus marinādē ar kadiķogām un lauru lapām. Garšos izcili ar gaļas ēdieniem!
Nepieciešams (4 porcijām):
800 g tomāti
30 gb. kadiķogas
8 gb. lauru lapas
1 tējk. Santa Maria Čili eksplozija
360 ml rapšu eļļa
10 daiviņas ķiploki
svaigs baziliks
Pagatavošana:
- Sagriez tomātu 1 cm biezās šķēlēs un izvieto uz cepešplāts.
- Nomizo un sagriez ķiploku, pārkaisi tomātiem.
- Saberz kadiķogas un pārkaisi tomātiem.
- Uzber Čili eksploziju un sāli.
- Pārlej visam pāri eļļu un cep 8 minūtes līdz 180’C grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.
- Sakārto tomātus burkā kārtās, pa vidu pievienojot lauru lapas un sagrieztu baziliku.
- Uzlej uz tomātiem no cepšanas atlikušo eļļu.