Vārda dienu svin: Jāzeps, Juzefa

Tomāti kadiķogu–lauru lapu marinādē

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dārzā šogad liela tomātu raža? Tad izmēģiniet pagatavot tomātus marinādē ar kadiķogām un lauru lapām. Garšos izcili ar gaļas ēdieniem!

Nepieciešams (4 porcijām):
800 g tomāti
30 gb. kadiķogas
8 gb. lauru lapas
1 tējk. Santa Maria Čili eksplozija
360 ml rapšu eļļa
10 daiviņas ķiploki
svaigs baziliks

Pagatavošana:

  1. Sagriez tomātu 1 cm biezās šķēlēs un izvieto uz cepešplāts.
  2. Nomizo un sagriez ķiploku, pārkaisi tomātiem.
  3. Saberz kadiķogas un pārkaisi tomātiem.
  4. Uzber Čili eksploziju un sāli.
  5. Pārlej visam pāri eļļu un cep 8 minūtes līdz 180’C grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.
  6. Sakārto tomātus burkā kārtās, pa vidu pievienojot lauru lapas un sagrieztu baziliku.
  7. Uzlej uz tomātiem no cepšanas atlikušo eļļu.
Dalīties.

Atstāt Ziņu