Sastāvdaļas
Mīklai:
1 glāze piena
200 gr cukura
1 ola
60 g rauga
1/2 tēj.k. sāls
750-800 g miltu
250 g sviesta (šoreiz mājas sviests)
1 tējk. Dr.Oetker cepamā pulvera
1 tējk. Dr.Oetker vaniļas cukura
1 tējk. Dr.Oetker vaniļas cukura
Pildījumam Nr.1
100 g mandeļu
100 g rozīņu
2 tējk. kanēļa
1 ēdk. cukura
3 ēdk. skābā krējuma
Pildījumam Nr. 2
100 g rozīņu
50 g magoņu
3 ēdk. skābā krējuma
Pagatavošana:
1. Sadrupinātu raugu sajauc ar 1 ēd.k. cukura, 2 ēd.k. silta piena un 2 ēd.k. miltu.
Pārsedz un noliek siltā vietā, lai raugs sāk darboties un uzbriest.
2. Bļodā ielej uzsildītu pienu, pieber mazliet sāli un pusi cukura.
3. Pievieno un iemaisa uzrūgušo raugu.
4. Pienā iesijā 200-250 gr miltu.
5.Trauku pārsedz. Saputo mīkstu sviestu ar pāri palikušo cukuru. Pa vienai pieputo klāt olu.
6. Iemaisa saputoto olu un sviesta masu.
7.Iesijā pārējos miltus un mīklu pamatīgi mīca, līdz tā vairs nelīp pie bļodas un rokām.
Pārkaisa mazdrusciņ miltus, pārsedz un noliek siltumā uzrūgt, apmēram 1 stundu.
8.Uzraudzēto mīklu liek uz galda un sadala divās daļās. katru daļu izrullē šaurā,garā plāksnē.
9. Uz vienas plāksnes uzsmērē skābo krējumu, uzber riekstu, rozīņu, magoņu un pildījumu uz otras klāj skābo krējumu, kanēļa-rozīņu pildījumu.
10.Plāksnes, sākot no sev tuvākās malas, satin ciešā, garā ruletē. To virpinot padara vel garāku un galus tievākus.
11.Abas tievās, garās rulletes liek blakus un savij kā virvi. No savītās virves veido kliņģeri. Izveidotu klinģeri apsmērē ar viegli saputotu olu un apkaisa ar cukura rotājumu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī, 180 grādu temperatūra uz 50-60 minūtēm.
1. Sadrupinātu raugu sajauc ar 1 ēd.k. cukura, 2 ēd.k. silta piena un 2 ēd.k. miltu.
Pārsedz un noliek siltā vietā, lai raugs sāk darboties un uzbriest.
2. Bļodā ielej uzsildītu pienu, pieber mazliet sāli un pusi cukura.
3. Pievieno un iemaisa uzrūgušo raugu.
4. Pienā iesijā 200-250 gr miltu.
5.Trauku pārsedz. Saputo mīkstu sviestu ar pāri palikušo cukuru. Pa vienai pieputo klāt olu.
6. Iemaisa saputoto olu un sviesta masu.
7.Iesijā pārējos miltus un mīklu pamatīgi mīca, līdz tā vairs nelīp pie bļodas un rokām.
Pārkaisa mazdrusciņ miltus, pārsedz un noliek siltumā uzrūgt, apmēram 1 stundu.
8.Uzraudzēto mīklu liek uz galda un sadala divās daļās. katru daļu izrullē šaurā,garā plāksnē.
9. Uz vienas plāksnes uzsmērē skābo krējumu, uzber riekstu, rozīņu, magoņu un pildījumu uz otras klāj skābo krējumu, kanēļa-rozīņu pildījumu.
10.Plāksnes, sākot no sev tuvākās malas, satin ciešā, garā ruletē. To virpinot padara vel garāku un galus tievākus.
11.Abas tievās, garās rulletes liek blakus un savij kā virvi. No savītās virves veido kliņģeri. Izveidotu klinģeri apsmērē ar viegli saputotu olu un apkaisa ar cukura rotājumu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī, 180 grādu temperatūra uz 50-60 minūtēm.
Recepšu konkurss “Mirklis salduma”
Mēs vēlamies uzzināt, kas ir tie gardumi, kas šajā gada tumšajā laikā tieši tavās mājās ienes mirkli salduma. Padalies ar savām cepumu, plātsmaižu, kūku un citu našķu receptēm! Balvās- dāvanu grozi no garšīgo un virtuvē noderīgo „Dr.Oetker” produktu klāsta.
Mēs vēlamies uzzināt, kas ir tie gardumi, kas šajā gada tumšajā laikā tieši tavās mājās ienes mirkli salduma. Padalies ar savām cepumu, plātsmaižu, kūku un citu našķu receptēm! Balvās- dāvanu grozi no garšīgo un virtuvē noderīgo „Dr.Oetker” produktu klāsta.
Vairāk par konkursu uzzini šeit>>