Lasītāja Ina rāda, kā viņu ģimenē tiek grillēta cepamgaļa. Šajā versijā pat speķītis garšojot debešķīgi.
Nepieciešams:
16 šķēles cūkgaļas (manā gadījumā 1-1,5 cm biezas cūkas šķiņķa šķēles)
Sāls
1 paciņa Santa Maria terijakī marinādes
1 paciņa Santa Maria BBQ marinādes
Pagatavošana:
Sagriež šķēlēs cūkgaļu. Sadala divās daļas – 8 gaļas šķēles vienā bļodā, 8 – otrā. Pusi gaļas pārlej ar BBQ marinādi, otru pusi ar terijakī marinādi. Var pievienot sāli pēc vēlēšanās. Visu apmaisa, lai marināde vienmērīgi tiek visiem gaļas gabaliem. Atstāj uz 40-60 minūtēm iemarinēties.
Tikmēr jau kurina grilu. Kad tas uzkarsis līdz aptuveni 150-180 grādiem, liek uz restēm gaļu. Apgrozot cep aptuveni 15-20 minūtes.
Iesūtīts konkursa ‘Tavs iecienītākais grila ēdiens’ ietvaros.
__________________________________________________
KONKURSS:
Tavs iecienītākais grila ēdiens >>>
Receptes un bildes vari iesūtīt, sākot no 28.aprīļa līdz 25.maijam (ieskaitot).
Divu interesantāko grila ēdienu autores saņems dāvanā –
Fiskars Fonctional Form nažu komplektu.