Vārda dienu svin: Baiba, Barbara, Barba

Šokolādes – cukini kēkss

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Šis kēkss izdodas maigs, tas nav sauss un ir ļoti garšīgs!” – kārdina Nataša.

Sastāvdaļas:
ap 70g rozīnes
ap 70g žāvētas plūmes
1 ēd.k. rums vai konjaks vai viskijs (kaut kāds alkohols augļu atsvaidzināšanai)
1 ēd.k. citrona sula, ja neliekam alkoholu tad 2 ēd.k citrona sula
Var pievienot jekādus žāvētos augļus, ogas, riekstus, kas vien garšo un var arī šo soli izlaist un gatavot bez.

1/2 glāze manna
1/2 glāze vai nu skābais krējums vai kefīrs vai jogurts (man šaja reizē bija jogurts)

ap 250-300g cukini
100g sviests
50g šokolāde,vislabak melnā
2 ēd.k kakao (nesaldināts)
3 mazas olas
1/2 -1 glāze cukurs
1/2 paciņa svaigā siera (man bija Kārums)
1 glāze milti
1 tēj.k soda vai 2 tēj.k. cepamais pulveris,ja liekam cepamo pulveri, tad skatamies kādam miltu daudzumam paredzēts

Pagatavošana:
1. Rozīnes un žāvētas plūmes aplejam ar alkoholu un citrona sulu, atstājam

2. Mannā sajaucam ar jogurtu un atstājam uz 30 minūtēm, lai uzbriest

3. Uz smalkās rīves sarīvējam cukini

4. Sviestu un šokolādi izkausējam, atdzesējam

5. Olas saputojam ar cukuru

6. Olām pievienojam svaigo sieru, saputojam

7. Pievienojam sviestu ar šokolādi, uzbriedušo mannā un sarīvēto cukini saputojam.

Iemaisam žāvētos augļus un pievienojam miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Izmaisām.

Lejam mīklu ietaukotā cepamtraukā un cepam ap 180 grādiem ap 40 minūtēm.

Gatavo kēksu atdzesējam formā un tad izņemam.

Ja vēlamies pārkaisam ar pūdercukuru.

 

Recepte iesūtīta  svaigā siera recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Kārums”!
SPIED ŠEIT >>>’Kārums’ svaigā siera recepšu konkurss


Dalīties.

Atstāt Ziņu