Ja vēlies sasildīties pēc garas pastaigas rudenīgos laikapstākļos, noteikti ir vērts baudīt kādu no gardajiem karstajiem kokteiļiem – tos iespējams pagatavot gan ar, gan bez alkohola.
1. Upene
Sastāvdaļas:
40 ml Rīgas melnā balzama
50 ml upeņu sulas
Pagatavošana:
Uzkarsē upeņu sulu un pievieno balzamu. Pēc vēlmes var pievienot garšvielas, piemēram, kanēli vai krustnagliņas, savukārt, kokteiļa maigākai versijai var pievienot upeņu, nevis klasisko balzamu. Šis dzēriens tikpat lieliski garšo arī kā atspirdzinošs kokteilis – pasniegts ar ledu un mīļākajiem citrusaugļiem un ogām!
2. Ābols
Sastāvdaļas:
40 ml ruma
1 vesels laims
2 tējk. brūnā cukura
50 ml ābolu sulas (garšos lieliski, ja tā būs dabīgā ābolu sula)
Pagatavošana:
Laimu sagriež daiviņās, liek glāzē, pievieno cukuru un rumu – visu sastampā. Pievieno ledu, pārlej ar ābolu sulu un kārtīgi (aptuveni 1 minūti) samaisa (ja ir vēlme, var nepievienot ledu, bet gan uzkarsēt ābolu sulu – tā izdosies lielisks karstais kokteilis).
3. Cidonija
Sastāvdaļas:
40 ml džina
20 ml cidoniju sīrupa
15 ml citrona sulas
1 olas baltums
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sašeiko (sakrata), tad pievieno ledu un sašeiko vēlreiz, sajaukto dzērienu nokāš glāzē, kas piepildīta ar ledu.
4. Oga
Sastāvdaļas:
30 ml džina
30 ml ķiršu balzama
20 ml citrona sulas
2 karotes pūdercukura
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas (izņemot balzamu) sašeiko ar ledu; pārlej glāzē, pievieno ledu un pārlej ar balzamu.