Signe konkursa “Gatavojam krājumus ziemai!” ietvaros piedāvā recepti, kā ziemai pagatavot gurķus savā sulā. Ziemai tie noderēs kā salāti.
Vajadzīgi:
4 kg svaigi gurķi (Nomizoti, nemizoti – pēc vēlēšanās. Ar mizu sanāk kraukšķīgāki)
0.5 kg sīpoli (ripiņās sagriezti vai smalki sagriezti – pēc vēlēšanās)
3 ēdamkarotes rupjās sāls
2 ēdamkarotes maltu melno piparu
200 g cukurs
250 g eļla
1 glāze etiķis
Visu sagriež, apber ar garšvielām, liek uz 12 stundām nostāvēties. Liek burciņās un 10-15 minūtes burkas sterilizē verdošā ūdenī.
Gatavojam krājumus ziemai!
Zaļie un sarkanie tomāti sautēti tomātu pastā
Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums
Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte
Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas
Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!
Ilzes recepte marinētiem puķkāpostiem
Vasaras garšai ziemā- gaileņu kaviārs
Marinēti bumbieri ar pīlādžiem Ilzes gaumē
Padalies ar savu marinējumu vai ievārījumu recepti arī Tu! Katru nedēļu viena konkursa dalībniece laimēs kārdinošu pavārgrāmatu. Vairāk par konkursu lasi šeit.