Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Siera fondī holandiešu gaumē

Pinterest LinkedIn Tumblr +


olandē gatavotais fondī no klasiskā fondī atšķiras ar to, ka gatavošanā tiek izmantotas Holandei raksturīgās siera šķirnes, turklāt, bez klasiskajām sastāvdaļām, tam pievieno arī kūpinātu šķiņķi un apceptus šampinjonus. 

 

Izmanto QR kodu un skati 
receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Nepieciešamās sastāvdaļas (4 personām):
300 g „jauna” Gouda siera
150 g nobriedināta Maasdaamer
200 g svaigu šampinjonu
50 g sviesta
50 g miltu
200 ml baltvīna
100 g kūpināta šķiņķa
pipari, malts muskatrieksts
svaigi pētersīļi
eļļa
2 garās bagetes

 

Pagatavošana:

  1. Notīra un sagriež šampinjonus. Šampinjonu var sasmalcināt smalki vai vienkārši sagriezt plāksnītēs. Sēnes apcep viegli zeltainas.
  2. Sieru sagriež apmēram 1 cm lielos kubiņos, šķiņķi sagriež plāksnītēs, kā arī sasmalcina zaļumus.
  3. Fondī traukā vai katlā izkausē sviestu. Sviestam pievieno miltus, nedaudz tos apcep. Pakāpeniski maisot, lai neveidotos kunkuļi, pielej vīnu un karsē līdz iegūta vidēji biezas mērces konsistence.
  4. Mērcei pievieno šampinjonus, šķiņķi un sieru. Karsē, kamēr siers izkusis. Pēc garšas pievieno garšvielas un sasmacinātus zaļumus.
  5. Bageti vairākās vietās slīpi iegriež un apgrauzdē cepeškrāsnī.
  6. Katlu vai fondī trauku liek galda vidū. Maizi salauza mazākos gabaliņos, uzdur uz fondī dakšiņas, mērcē katlā un ēd, klāt pasniedzot baltvīnu. 
Dalīties.

Atstāt Ziņu