Vārda dienu svin: Cecīlija, Cilda

Saldā rulete ar putukrējumu un ievārījumu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bez olām šī recepte nav nekādi iedomājama un olas ir viena no galvenajām sastāvdaļām.

Brīvdienās bieži cepam gardas ruletes. Lūk, viena no tām.

Ruletei nepieciešams:

– 6 olas;

– 6 ĒK cukura;

– 6 ĒK miltu;

– ievārījums;

– saldais krējums;

– melnā šokolāde.

Gatavošana:
Dzeltenumus atdalām no baltumiem un saputojam ar cukuru, līdz masa kļuvusi gaišāka un gaisīga.

Tad pievienojam miltus un izmaisām.

Saputojam stingrās putās olu baltumus un pievienojam masai. Baltumi masā jāiecilā, nedrīkst stipri maisīt.

Mīkla gatava.

Lejam uz cepamā papīra, kas ieklāts cepešpannā un cepam sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 10-15 minūtes.

Kad ruletes plātne gatava to atdzesējam, pēc tam liekam virsū ievārījumu, es parasti izmantoju brūkleņu ievārījumu.

Uz ievārījuma virsū smērējam stingri saputotu saldo krējumu ar nedaudz cukuru.

Visu sarullējam.

Ruleti pārlejam ar izkausētu šokolādi. Kausējot šokolādi, tai pievienoju sviestu un saldo krējumu, lai nav tik bieza.

Gatavo ruleti ieliekam uz laiciņu ledusskapī, lai nedaudz sastingst šokolādes glazūra.

Rulete sanāca ļoti garda.

Labu apetīti!

Recepte iesūtīta konkursa ‘Mans iecienītākais olu ēdiens’ ietvaros

Dalīties.

Atstāt Ziņu