ūkai ne vienmēr jābūt saldai, tā var būt arī kreptīga un sāļa. Īpaši, ja pēc svētkiem šokolādes, putukrējumi un citi saldumi jau šķebina. Pagatavo sāļo kūku! Piedāvājam recepti kārtainajai kūkai ar laša pildījumu. Un, tici, – šo kūku ēdīs pat tie, kuriem parasti zivis ne visai iet pie sirds.
Nepieciešams:
1 kg kārtainās mīklas
300 g laša atgriezumu
nedaudz sāls
dilles
6 gb. vārītas olas
1 gb. jēlas olas
Pagatavošana:
Kārtaino mīklu dala divās daļās, izrullē apakšējo kārtu uz cepamā papīra, uzklāj lasi, sasmalcinātas vārītās olas, zaļumus, uzkaisa nedaudz sāli. Tad izrullē otru mīklas daļu un klāj uz laša. Rūpīgi pieloka mīklas augšējo malu apakšējai un uzlej sakultu olu. To rūpīgi izsmērē pa visu kūkas virsmu. Pannu liek uzkarsētā cepeškrāsnī un 200-220 grādu temperatūrā cep 30-40 minūtes. Svarīgi, lai kūkas virsma kļūtu tumši brūna, taču ne melna.
Pildījumu pēc saviem ieskatiem var papildināt arī ar nedaudz majonēzi vai nedaudz citrona sulas. Te iespējams vadīties pēc saviem ieskatiem un savām garšas sajūtām.
Tāpat iespējams to gatavot nevis kā plātsmaizi, bet arī kā sāļo ruleti, masu ierullējot kārtainajā mīklā.
Lai labi garšo!