Vārda dienu svin: Miķelis, Mikus, Miks, Mihails

Riekstu, auzu pārslu našķis

Pinterest LinkedIn Tumblr +

iem, kam garšo konfektes “Gotiņa”, šis būs īsts kārums. Šo gardumu pagatavot nav sarežģīti un daudz laika arī tas neaizņem.

Nepieciešams:
1/2 glāze cukurs
1/2 glāze zemesrieksti, apgrauzdēti un ar nazi sasmalcināti mazākos gabaliņos, bet var arī veselus, kā vēlas
200ml pilngraudu auzu pārslas, apgrauzdētas
1 tēj.k vaniļas cukurs
1 ēd.k medus
2 ēd.k iebiezinātais piens ar cukuru
50g sviests
1/5 tēj.k soda

Pašā sākumā sagatavojam trauku, kur liksim kārumu. Es paņēmu fomu un iesmērēju ar sviestu, bet var arī ieklāt cepamo papīru.
Katliņā ieliekam cukuru,vaniļas cukuru,sviestu,medu un iebiezināto pienu. Medu un iebiezināto pienu liekam tādas kārtīgas ēdamkarotes,negaidam, lai tās notek, bet no burkas kā ņemam tā katliņā iekšā.
Visu karsējam uz nelielas uguns nepārtraukti maisot līdz cukurs pilnībā izkusis. Aptuveni 7 minūtes.
Pievienojam sodu un intensīvi izmaisam.
Pievienojam auzu pārslas un riekstus, maisam.
Karsējam un maisam vēl ap 5 minūtēm.
Esam beiguši karsēt, tā tūlīt pārliekam sagatavotajā traukā, izlīdzinam un liekam aukstā vietā atdzist.
Tā kā aiz loga ziema un laukā ir ļoti auksti, tad man atdzisa 8 minūtēs uz balkona.
Kad ir pilnībā atdzisis, varam ņemt ārā no formas un sagriezt. Tā kā klāt ir soda, tad šis kārums nav ciets, viegli griežams un kožams arī.
Mmm, kas par našķi ir sanācis! Mēli var norīt. Izrādījās neatkārtojami gardi, līdz ar to iesaku visas sastāvdaļas dubultot, jo mums bja tāda mazuma piegarša.

Dalīties.

Atstāt Ziņu