Vārda dienu svin: Ādolfs, Ilgonis

Putojošie ceptie āboli

Pinterest LinkedIn Tumblr +

boli ir ļoti pateicīgi augļi dažādu desertu pagatavošanai – atliek tikai eksperimentēt. Šajās brīvdienās pamēģinājā uzcept ābolus.

Nepieciešams:
6 vidēji lieli āboli (man bija saldi)
Vanilīna cukurs
Cukurs
Kanēlis
6 kafijas krējuma iepakojumi (10 ml)
Saldais krējums 

 

Pagatavošana:
Nomazgā ābolus, ar nazīti izgriež serdes daļu, ābola apakšu atstājot veselu. Liek cepamtraukā, kurā plānā kārtiņā ieliets ūdens. Izgrebtajos ābolos ieber vanilīna cukuru, parasto cukuru (katrā ½ tējkarotes vai pat mazāk, jo āboli bija saldi), pārber ar kanēli. Tad katrā ābola vidiņā ielej saldo krējumiņu. Liek uzkarsētā krāsnī (180 grādi) uz 20-30 minūtēm  (atkarīgs no āboliem). Tikmēr ņem saldo krējumu un uzputo putukrējumu.

 

Recepšu konkurss “Mirklis salduma”
Mēs vēlamies uzzināt, kas ir tie gardumi, kas šajā gada tumšajā laikā tieši tavās mājās ienes mirkli salduma. Padalies ar savām cepumu, plātsmaižu, kūku un citu našķu receptēm! Balvās- dāvanu grozi no garšīgo un virtuvē noderīgo „Dr.Oetker” produktu klāsta.

Vairāk par konkursu uzzini šeit>>

Dalīties.

Atstāt Ziņu