Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Pildīti, cepti tomāti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ammas siltumnīcā tomāti gatavojas ātrāk, kā mēs spējam tos apēst. Tāpēc jādomā arvien jauni veidi kā tos pagatavot. Šoreiz jaukām āra pusdienām tapa pildīti cepti tomāti.

Nepieciešams:
20 vidēja lieluma tomāti
1 glāze (200g) kuskusa
½ paprikas
1 vidēji liels sīpols
1-2 daiviņas ķiploka
Sāls

Pagatavošana:
Noskalo un nosusina tomātus. Tomāta augšpusi (1/3 no augšas) iegriež, lai to var atvērt (cenšas „cepurīti” pilnīgi nenogriezt, bet, ja gadās, nav liela bēda). Ar mazu karotīti izgrebj no tomātiņiem sēklu daļu, iztecina lieko šķidrumu (to var saglabāt un izmantot pildījumam). Liek izgrebtos tomātiņus uz cepešpannas. Tad ķeras pie pildījuma gatavošanas. Smalki sagriež papriku, sīpolu, ķiploku, visu liek uz pannas apcepties. Liek uzvārīties ūdeni. Tikmēr ieber bļodā glāzi kuskusa, kam pievieno apcepto papriku, sīpolus un ķiplokus, pārber nedaudz sāls, samaisa. Visu pārlej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, bļodu nosedz un atsāj uzbriest.

Nelielai atkāpei. Es kuskusa gatavošanai izmantoju 1 glāzi verdoša ūdens un otru glāzi uzvārītās tomātu sulas, ko ieguvu uzkarsējot izgrebtās tomātu sastāvdaļas un izberžot tās caur sietu (lai nebūtu pildījumā tomātu sēklu).

Kad kuskus visu ūdeni uzsūcis, tam vajadzētu būt patīkami irdenam. Tad ar karotīti kuskusa masu pilda tomātiņos. Virs kuskusa var uzlikt arī nedaudz siera, žaāvētas gaļas, bet to var arī nedarīt. Uz apnnas uzslaka nedaudz eļļas un to liek uzkarsētā cepeškrāsnī (180-200 grādi) uz aptuveni 20 minūtēm.

Pasniedz ar kādu pašgatavotu mērci vai zaļajiem salātiem, vai kā piedevu pie gaļas.

Dalīties.

Atstāt Ziņu