Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Pīlādžu sīrups

Pinterest LinkedIn Tumblr +


is ir mans šā gada eksperiments, taču jau tagad varu teikt, ka ļoti, ļoti labs eksperiments! Man patīk sīrupa viegli rūgti skābenā garša.

Salasītās pīlādžu ogas atdala no ķekariem un mazajiem kātiņiem. Nomazgā zem tekoša silta ūdens. 

Katlā uzvāra cukura sīrupu, vadoties pēc proporcijas, ka uz 1litru ūdens tiek likti 500 grami cukura. 

Man bija 4 litri sīrupa un apmēram 1,5 kg tīru pīlādžu ogu.

Uzvārītā sīrupā ieber pīlādžu ogas. Visu uz lēnas uguns pavāra, bet jāskatās, lai ogas nesāk izšķist (vārīju apmēram 5 minūtes). 

Izkarsētās burkās vai pudelēs lej karstu sīrupu ar ogām un tūdaļ aizvāko, apgriež ar vākiem uz leju, lai pārliecinātos, vai ir kārtīgi noslēgtas. 

Dalīties.

8 komentāru

  1. Tas viss ir skaisti. Tikai tas ir cukura sīrups ar pīlādžogām, bet ne pīlādžu sīrups.<br>Varbūt ir kāds pieredzējis vārītājs, kas varētu padalīties ar recepti?

  2. jāpagaida ,kamēr pīlāžus skars salnas -būs sulīgaki un mazāk rūgtuma.parasti jau gan taisa bez ogām -sulu var iegūt tvaicējot ,izspiežot -cukura proporcijas -pīlādžiem gaumes lieta

  3. Jauki. Tikai aiziet zudumā daudz vitamīnu. Es atdalu ogas no ķekariem, nomazgāju un ar blenderi sablendēju. Tad lieku plasmasa sietiņā un ar karoti spiežot sulu. tiek ar nedaudz ogu mīkstums. Kad sula ispiesta nomēru cik sulas, tik cukura. Atstāju bļodā un laiku pa laikam samais kamēr cukurs izkūst. Tad leju burciņās un aizvākoju. Nevajag gāst otrādi. Lieku nelielās burciņās. Kad vajadzīgs atšķaidu ar ūdeni, īpaši kad slimojam pievienoju ar zāļu tējām. Tā kā tev ir pacietība pamēģini un nenožēlosi. Es pa burciņai pievienoju Ziemassvētku dāvanām, jo ne jau visiem ir pacietība ar to noņemties.

  4. pīlāžogas uz brīdi saldētavā -nevajadzēs salnas -pato laiku putni apēdīs,ja ir vieta -var glabāt saldētavā -un pielikt tejai pēc vajadzības

  5. tvaicētāji ir arī mūslaikos -vakar lielajā Maksimā redzēju-bija tur atlaodes,gāju pirkt konservu aizgriežamo ierīci

Atstāt Ziņu