ards un salīdzinoši ātri pagatavojams našķis.
Ar šo mīklas daudzumu pietiks apmēram 24 keksiņiem!
Nepieciešams:
Mīkla:
600ml milti
2 tējk. sodas
1/2 tējk. sāls
2 olas
200-300g cukura
250ml piena
200g sviesta
Pildījums:
2 lieli banāni
1 sauja dzērveņu
50g tumšās šokolādes
Glazūrai:
Mandeļu skaidiņas
Mini zefīriņi
Krāsainās cukura skaidiņas
150g šokolādes
Pagatavošana:
Izkausē sviestu. Olas, cukuru un sviestu sablendē. Pievieno pakāpeniski pienu un sauso maisījumu (miltus, sodu, sāli), un turpina blendēt līdz masa kļuvusi viendabīga.
Sablendē banānus un izkausē šokolādi. Silikona groziņu formā ielej mazliet (~0,5 cm biezā kārtā) mīklas. Liek pildījumu – tējkaroti banānu masas, tējkaroti šokolādes, dažas dzērvenes. Pa virsu lej mīklu gandrīz līdz formiņas augšai! Liek cepeškrāsni (170 grādi) un cep ~15 minūtes (līdz keksiņi zeltaini brūni)! Pildījumā šokolādi var arī nelikt, ja negribas ļoti saldu! Izņem no krāsns, ļauj atdzist un keksiņa augšu noklāj ar izkausēto šokolādi, dekorē ar mazajiem zefīriņiem, mandeļu skaidiņām un krāsainajām skaidiņām.
Lai labi garšo!