Vārda dienu svin: Otīlija, Iveta

Pašas gatavotas Enčilladas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ja es būtu zinājusi, ka tortillas ir tik viegli pagatavot, es nekad nebūtu tās pirkusi veikalā, jo tortillas mūsu ģimenē ir visai iecienītas.

Pašizmaksa 24 pašas gatavotām tortillām ir ap 50 santīmiem, bet veikalā nopērkamām – Ls 4,5 (Ls 1,50 x 3 iepakojumi pa 8 gab iekšā)!

Sastāvdaļas Tortillai:
4 glāzes kviešu miltu
2 ēd karotes cepampulveris
2 ēd karotes cūku tauku
1 tējk sāls
1,5 glāze ūdens

Pagatavošana:
Bļodā samaisa miltus, cepampulveri, sāli un taukus, pēc tam pievieno ūdeni, un ar rokām mīca mīklu apmēram 10 min. Sadala mīklu 24 līdzīgos gabaliņos. Ņem gabaliņu mīklas, apviļā miltos un izrullē apaļā vai 4 stūru formā 1-2 mm plānu un cep uz palielas uguns 2-5 minūtes no abām pusēm uz sausas pannas. Tortillai jāizskatās kā pusjēlai pankūkai, jāprot noķert mirklis, lai tā nekļūtu cieta. (Pēc 24 gabaliņiem būsiet to jau noķērušas) (!)Uzceptu tortillu liekam bļodā un vāku virsū, lai tā paliek silta un noslēgtā telpā tā smuki savilksies un nesacietēs. Un tā ar visiem 24 gabaliņiem.

Pildījums:
Vistas gaļa apcepta garšvielās (tirgū var iegādāt garšvielas “Meksikāņu” ) un izsutināta, pēc tam plēsta ar rokām (tā meksikāņi darot) gabaliņos;
Maltā gaļa tomātu mērcē;
Sautētas upiņas tomātu mērcē ar čilli piedevu;
Avokado, pētersīļi (tos meksikāņi lieto visur), ledus salāti, tomāti;
Siers, vēlams pikants un labi kūstošs;

Bet vispār jau var likt iekšā, ko gribās.

Pasniegšana:
Pasniegt to var vairākos veidos – vēl siltu ar visu saturu iekšā, kad siers smuki izkūst vai atdzesētu. Mums bija pasildīts un drusku apcepts uz pannas ar visu pildījumu iekšā.

 

 

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu