Ja klāsi svētku vakariņu galdu savās mājās, iespējams, tev lieti noderēs šī recepte. Teātra bāra restorāna pavāri SievietesPasaule.lv lasītājām piedāvā svētkos pagatavot medū glazētu cūkgaļas fileju ar sakņu- grūbu biezeni un brūkleņu-ābolu mērci. Gardi, sātīgi un atbilstoši Ziemassvētkiem!
Viršu medū glazēta cūkgaļas fileja ar sakņu-grūbu biezeni
un brūkleņu-ābolu mērci
Lai ar šo gardumu varētu mieloties 4 personas, nepieciešams:
1 kg cūkgaļas filejas
4 ēdk. viršu medus
1 tējk. svaigs timiāns
6 tējk. kapātu pētersīļu
1 vidējs sīpols
1 vidējs pastinaks
1 vidēja seleriju sakne
1 vidējs kālis
4-6 daiviņas ķiploks
100 gr sviests
sāls
melni malti pipari
200 gr ābolu -brūkleņu ievārījums
500 gr grūbas
100 gr salds krējums
Pagatavošana:
Nomizo sīpolus, saknes un sagriez kubiciņos. Katliņā sakarsē sviestu un liec cepties sagrieztos dārzeņus, tad pievieno 1 stundu mērcētas grūbas. Vēl nedaudz apcep, pievieno ūdeni, atceries, ka ūdens jālej vairāk, jo grūbas vāroties briest divkārtīgi. Kad grūbas kļūst gatavas, tad pievieno saldo krējumu un pētersīļus.
Notīri cūkgaļas fileju, apsāli, appiparo un apcep uz sakarsētas pannas, tad liec cepeškrāsnī 180 grādos un cep aptuveni 15 minūtes.
Medu sajauc kopā ar graudu sinepēm un apsmērē ar fileju, pārkaisi ar timiānu, liec atpakaļ cepeškrāsnī un cep 5 minūtes.
Tad gatavo mērci – šķidrumam, kas rodas cūkgaļai cepoties, pievieno ābolu-brūkleņu ievārījumu, uzvāri un pasniedz ar grūbām un cūkgaļas fileju.
Sirsnīgs paldies Teātra bāra restorāna pavāriem par dalīšanos ar gardo Ziemassvētku recepti!
5 komentāru
Mmm, izskatās ļoti garšīgi. Man vispār ļoti garšo medū gatavoti ēdieni.
Ļoti interesanti, un neizklausās sarežģīti! Man jau sen gribās kaut ko savādāku to tradicionālo vārīto kartupeļu un karbonāžu vietā! Gan nezinu, ko par to teiktu mani viesi, kas pie karbonādēm pieraduši 🙂
Mmmm, izskatās labi!
Tā mērce gan tā nesmuki pa šķīvi izsmērēta. Vienmēr ieņirdzu par tiem restorānu mākslas darbiem šķīvjos 😀
Sveikas! Kāda šo uz svētkiem izmēģināja. Domāju varbūt Vecgada vakariņām pagatavot ko šādu. Bet labprāt uzklausītu kādas atsauksmes!