No desertiem un kūkām ko gatavoju, manam vīrietim vismīļākā kūka ir ogu kūka ar mandeļu skaidiņām.
Kūkai vajadzēs:
500 g kviešu miltu
300 g sviesta
80 g cukura
120 g kokosa skaidiņu
100 g mandeļu skaidiņu
250-300 g svaigu vai saldētu ogu (avenes, dzērvenas, upenes, jāņogas, mellenes. Jebkuras ogas, kas vairāk garšo un, kas uz doto brīdi ir saldētavā.
Darba gaita:
1)Saldētās vai svaigās ogas liek katlā, pieber cukuru pēc garšas un uz vidējas liesmas, nepārtraukti maisot, uzkarsē. Ogu masai ļauj atdzist.
2) Bļodā izsijā miltus, maziem gabaliņiem pievieno sviestu. Ieber kokosa skaidiņas un cukuru.
3) Visu kārīgi izmīca, līdz iegūst viendabīgu masu, un izveido kukulīti, no kura atdala apmēram trešdaļu.
4) Divas trešdaļas mīklas izklāj kūkas formā, izveidojot maliņas. (es izmantoju tortes formu ar noņemajām maliņām)
5) Uz mīklas liek ogu slāni.
6) Atlikušo trešdaļu mīklas sajauc ar mandeļu skaidiņām.
7) Mandeļu masu pārdrupina ogu masai, liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep 30-35 min.
1)Saldētās vai svaigās ogas liek katlā, pieber cukuru pēc garšas un uz vidējas liesmas, nepārtraukti maisot, uzkarsē. Ogu masai ļauj atdzist.
2) Bļodā izsijā miltus, maziem gabaliņiem pievieno sviestu. Ieber kokosa skaidiņas un cukuru.
3) Visu kārīgi izmīca, līdz iegūst viendabīgu masu, un izveido kukulīti, no kura atdala apmēram trešdaļu.
4) Divas trešdaļas mīklas izklāj kūkas formā, izveidojot maliņas. (es izmantoju tortes formu ar noņemajām maliņām)
5) Uz mīklas liek ogu slāni.
6) Atlikušo trešdaļu mīklas sajauc ar mandeļu skaidiņām.
7) Mandeļu masu pārdrupina ogu masai, liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep 30-35 min.
Recepte iesūtīta konkursa “Mana vīrieša mīļākais ēdiens” ietvaros!
2 komentāru
Esmu gatavojusi līdzīgu kūku, ļoti garšīga sanāk. Ogu vietā esmu izmantojusi arī konservētus persikus.
Vakar izcepu kūku. Šodien bija palicis tikai viens gabaliņš:) Ierakstīju savā recepšu grāmatiņā!