Vārda dienu svin: Gundars, Kurts, Knuts

Neparasti krāšņas pusdienas mīļotajam

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mana vīra mīļākie ēdieni ir gaļas ēdieni. Ik dienu gatavojot vīram ēst, man nākas pacensties, ne tikai, lai ēdiens labi izskatītos, bet lai būtu tieši vīra garšas gaumē. Viņam nepatīk neparastās garšvielas, priekšroku dod sālim un pipariem.

Lai gaļas ēdienus pasniegtu košākās krāsās un neparastās garšās, nākas papūlēties, bet tas man rada tikai prieku.
Lūk, te būs vienas no vienkāršākajām, ikdienišķākajām sastāvdaļām, ļoti neparastās un krāšņās pusdienās.

Sastāvdaļas vistas ruletei:
350g vistas fileja
200g ķirbis
1 skābs ābols
100g siers pēc izvēles, man ir kausētais siers ar zaļumiem
rozmarīns, sāls, pipari,
1 ēd.k eļļa
————————————————————————————————-

Sastāvdaļas zaļajam kuskusam:
1 glāze vistas buljons
1/2 glāze kuskuss
svaigi vai arī saldēti spināti (man bija saldēti ap 50g)
sāls
——————————————————————————————————-

Sastāvdaļas siera mērcei:
125ml baltvīns
100ml saldais krējums 10%
100g siers (to kurš labāk garšo)
muskatrieksts 1/4 tēj.k
1 ēd.k sasmalcināti valrieksti
sāls, pipari
1 neliels sīpols
1 ēd.k sviests
——————————————————————————————-

Pasniegšanai biešu, ķiploku salāti:
Vārīta biete
sāls
ķiploki pēc garšas
1 ēd.k. bezpiedevu jogurts

Pagatavošana:
Vistas fileju samaļam gaļas mašīnā vai sablenderējam. Pievienojam sāli, piparus, rozmarīnu un visu samīcam.
Malto gaļu liekam uz folija, kas apsmērēts ar olīveļļu. Izlīdzinam taisnstūrī.

Ķirbi un ābolu sagriežam, aplejam viegli ar olīveļļu un ietinam folijā. Cepam cepeškrāsnī ap 20 minūtēm līdz ķirbis šķīst ārā.
Ķirbi ar ābolu sablenderējam, pievienojam sāli, piparus pēc garšas.
Šo oranžo masu kārtojam pāri maltajai gaļai.

Sieru sagriežam un liekam horizontāli virsū, gandrīz pa vidu visai masai.

Sarullējam ruleti. Ietinam folijā un cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī aptuveni 180 grādos, apmēram 30-40 minūtes.

Kamēr cepas rulete, gatavojam mērcīti.

Sīpolu sagriežam un liekam katliņā ar sviestu. Cepam uz nelielas uguns apmaisot, aptuveni 7 minūtes.
Pielejam vīnu un karsējam, maisot apmēram 5 mintes, līdz alkohols izgaros.
Pielejam saldo krējumu, pievienojam sāli, piparus, muskatriekstu un vāram līdz pirmajiem burbuļiem.
Iemaisam sieru, noņemam no uguns.
Maisām līdz siers izkūst.
Izlaižam caur sietiņu, atbrīvojamies no sīpolu gabaliem.
Iemaisām apgrauzētus, sasmalcinātus valriekstus. Siera mērcīte gatava.

Gatavojam kuskusu.
Vistas buljonā ieliekam spinātus, vārām aptuveni 7 minūtes no pirmajiem burbuļiem.
Sablenderējam, pievienojam sāli pēc garšas.
Šo zaļo buljonu uzvāram, ieberam kuskusu un uzliekam vāku, noņemam no uguns. Ļaujam kuskusam uzbriest.

Kārtojam uz šķīvja.

Kārtojam uz šķīvja kuskusu, vistas ruletīti, siera mērcīti un biešu salātus.
Vārītu bieti sarīvējam uz smalkās rīves. Pievienojam sāli, caur spiedi izspiestus ķiplokus un bezpiedevu jogurtu, izmaisām.

Ne tikai svētku pusdienām jābūt kam īpašam.Arī ikdienas maltīte var būs gan garda, gan arī krāšņa.
Ar mīlestības krāsām izkrāsosim pelēko ikdienu. Prieks censties,ja prieku sagādā ēdājam.

 

Recepte iesūtīta konkursa “Mana vīrieša mīļākais ēdiens” ietvaros!

Dalīties.

4 komentāru

  1. busy lady on

    Noformējums ļoti skaists. Jautājums vienīgi, cik daudz laika jāpavada virtuvē, lai ko tādu pagatavotu!?

  2. Nataša, Sergejs on

    Ko tādu pagatavot aizņemt tik pat laika kā pagatavot jebkuras citas pusdienas.Piemēram zupa Borščs,vai kartuepļi ar mērci un karbonādēm utt.<br><br>Tā kā rulete cepas līdz 40 minūtēm,tad tajā laikā tiek pagatavota mērcīte un kuskuss un pievākti netīrie trauki no gatavošanas procesa.Tālak vien seko noformēt un pasniegt.<br><br>Domaju,ka stunda līdz pusotrai ir ir normals laiks,lai majās pagatavotu kārtīgas pusdienas.Manā skatījumā tas nav ilgi.

  3. Šis ir pierādījums,ka ar fantāziju un izdomu var visu pārvērst par kaut ko īpašu- salātus taču izveidot sirds formiņā neprasa daudz laika! Tiešām iedvesmojoši, Nataša, paldies!

Atbildēt Līga Rozentāle Atcelt