Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Nachos jeb gardā pirkstiņuzkoda

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nachos pasniedz kā našķi, ko var ēst vienu pašu vai pamērcējot kādā mērcītē.
Kā savā grāmatā ‘Gatavots a la Mexicana’ raksta Latvijā dzīvojošais Havjers Garsija, tad: „Kādreiz, un arī tagad Meksikas krogos aiz bāra letes stāvēja ne tikai krogus meitas Margaritas, bet arī krogus zēni Ignasio. Tieši viņi bija tie, kas pabaroja izsalkušos kroga apmeklētājus, kad pavarda uguns jau bija izdzisusi. Ignasio bija no nekā jārada kaut kas. Un tāpēc viņu sāka dēvēt mīļvārdiņā – Nachos. Ar laiku tāpat nodēvēja arī šīs viņa radītās pirkstiņuzkodas – uz kukurūzas vai tortiljas čipsiem saliktus dažādus produktus brīnumgardās kombinācijās”.

Sastāvdaļas:
Nachos mīklai:
100 g kukurūzas milti
50 g kviešu milti
1 tējk. eļļas
sāls pēc garšas
eļļa čipsu pagatavošanai (fritēšanai)
P.S. Taču jāsaka godīgi, ar sastāvdaļu daudzumu tiešām var variēt, arī es sākumā cītīgi sekoju norādēm, taču vēlāk jau visu liku ‘pēc sajūtām’.

Piedevām:
Liellopa maltā gaļa
Ķiploki
Tomātu pasta
Saulē kaltēti tomāti
Garšvielas pēc izvēles
Pētersīļi
Čederas siers

Pagatavošana:
Samaisa kukurūzas un kviešu miltus ar tējkaroti eļļas un sāli. Lai iegūtu mīklas konsistenci pievieno karstu ūdeni un visu kārtīgi izmīca (meksikānietes to dara uz speciāla akmenim līdzīga ieslīpa paliktņa).
 Uz galda virsmas pakaisa nedaudz miltu un izveltnē mīklu. Izspiež apaļas vai trīsstūrveida formas. Var nedaudz sadurstīt ar dakšiņu(es pat teiktu, nevis – var, bet noteikti to izdara, citādi, nachos uzpūšas).
Uzkarsē katliņā eļļu un ievieto mīklas plāksnītes viegli apcepties. Kad tās ir zeltainas, ņem ārā no eļļas, uzliek uz salvetes, lai nosūcas liekā eļļa, un, kamēr čipsi vēl silti, tos var pārkaisīt ar nedaudz sāli.
Vienu daļu ar nachos kārto uz šķīvja un uz tiem liek malto gaļu, pārkaisa ar pētersīļiem.  Otro daļu liek bļodā un pārkaisa ar rīvētu čederas sieru.

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu