Vārda dienu svin: Līga

Mm…pufīgi zefīriņi. Un pašas gatavoti!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Izrādās, ka ir tik vienkārši pagatavot šos gardos kārumus – zefīrus! Pamēģini un pārliecinies pati!

Sastāvdaļas:
1 olas baltums
100 ml ūdens vai 50ml ūdens un 50 ml sīrups (vien 50ml vajadzīgi gatavojot sīrupu, bet otri 50 ml domāti kur uzbriedināt želatīnu, līdz ar to sīrupam der tikai un vienīgi ūdens, bet želatīnu mēs varam izšķīdināt gan ūdenī,gan sīrupā, gan sulā)
2 tējk. Santa Maria želatīns
8 ēd.k. cukurs
1/4 tējk. citronskābes
šķipsniņa sāls
vaniļas cukurs 1 ēd.k.

Pagatavošana:
Olas baltumu putojam, pievienojam šķipsniņu sāli. Putojam līdz baltums jau paliek krēmīgs, tad pievienojam 1 ēdamkaroti cukura un vaniļas cukuru un turpinām putot līdz izveidojas stingra masa, kas nekrīt nost no karotes. Liekam ledusskapī.

Pa to laiku 50 ml ūdenī vai sīrupā iemaisām želatīnu, atstājam.

Katliņā ielejam pārējos 50 ml ūdeni, pievienojam 7 ēdamkarotes cukura un citronskābi. Vārām nepārtraukti maisot, no brīža, kad parādās burbuļi, vārām ap 7 minūtēm.

Lai pārbaudītu vai sīrups gatavs, mazu pilīti iepilinam traukā ar aukstu ūdeni, ja sīrups paliek vienā pikucī, nevis izšķīst ūdenī, tad tas ir gatavs.

Šajā sīrupā, tikko noņemtā no uguns, ielejam želatīnu un izmaisām.

Ņemam saputoto olas baltumu un nepārtraukti putojot lēnā strūklakā lejam iekšā sīrupu ar želatīnu.

Putojam ap 20 minūtēm, līdz šī krēma masa kļūst bieza, stingra un nekrīt nost no miksera slotiņām.

Cepamo papīru pārkaisām ar pūdercukuru un ar konditorejas šprici vai vienkārši ar karoti liekam virsū pikucīšus.

Šādi atstājam zefīrus istabas tempertūrā līdz tie būs sastinguši. Tas var aizņemt vairākas stundas, bet vislabāk tos atstāt uz nakti.

Zefīri sanāk lipīgi līdz ar to, kad tie būs pastāvējuši vairākas stundas, idealā gadījumā – 12 stundas, mēs tos pēc tam apviļāsim cepumu drupačās.

Ar nazi noņemam zefīru no cepamā papīra un uzliekam uz cepumu drupačām, apviļājam un droši varam ņemt rokās, tie vairs nelīp.

Garšas ziņā ļoti interesanti.

Dalīties.

Atstāt Ziņu