Vārda dienu svin: Kārlis, Spodris

Mīcītu kartupeļu pankūkas un sacepums

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dažreiz tik ļoti gribas kaut ko kreptīgu un kāpēc gan sev ik pa reizītei arī neatļaut šo baudu? Nataša kārdina ar mīcītu kartupeļu pankūkām un sacepumu ar gaļas pildījumu.

Sastāvdaļas
maltās gaļas pildījumam:
-250g maltā gaļa
-1 burkāns
– 1/2 paprika
-1 liels sīpols
-garšvielas
-ap 50 g siers

Pagatavošana:
Uz pannas liekam malto gaļu cepam un lai tā būtu mazos graudiņos nevis lielos gabaliņos,tad to ar dakšiņu saspaidam. Pievienojam sīki sagrieztu sīpolu.Uzliekam vāku un uz mazas uguns sautējam. Pa to laiku nomizojam, sarīvējam uz smalkās rīves burkānu, pievienojam pannā. Sagriežam mazos gabaliņos papriku, liekam pannā, pievienojam garšvielas. Visu sautejam uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot. Sautējam ap 15 minūtēm. Kad gatavs, liekam trauciņā, pierīvējams sieru, izmaisām.

Nomizojam 1kg kartupeļus, izvāram. Nokāšam, samīcam, pievienojam 1 ēd.k sviestu, sauju rīvēta siera,2 olas,garšvielas-muskatriekstu un garšvielu kartupeļu ēdieniem. Izmaisam un pievienojam 2 ēd.k ar miltiem. Izmaisam un veidojam plakanu pankūciņu, vidū liekam gaļas pildījumu, pa virsu vēl kartupeļu masu un veidojam tādu pankūciņu.

Apviļājam rīvmaizē, bet labs ieteikums apviļāt sablenderētos riekstos. Cepam uz lielas uguns ne pārāk lielā eļļas daudzumā.Kamēr siltas,tās ir ļoti mīkstas, kad atdziest jau paliek cietakas, stingrākas. Tādēļ uz pannas ļoti uzmanīgi jāapgriež. Mīkstas tās pataisa siers, bet tai pat laikā siers dod burvīgu garšu.

Ļoti labi garšo gan siltas, gan arī aukstas ar krējumu. Garša ir ļoti interesanta, neparasta.

No tādām pašām sastāvdaļām, tāda paša daudzuma var uztaisīt arī gardu sacepumu. Mīcītos kartupeļus pusi liekam cepamtraukā, pa virsu gaļas pildījumu, tad pārējos kartupeļus.

Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm, līdz virsa paliek brūna, tad uzberam rīvētu sieru un cepam vēl ap 5 minūtēm līdz siers izkūst.

Garša kā pankūciņām, tikai nav jācep eļļā. Un kopā ar skābo krējumiņu, mmm.

Dalīties.

Atstāt Ziņu