Vārda dienu svin: Lilita, Irita, Ita

Mednieku maize, cepta uz grila

Pinterest LinkedIn Tumblr +


edomājies – pikniks, smaržo tikko cepts šašliks un…arī pašu cepta maize. Jā, jā, turpat uz iesmiem izcepta- garda, svaiga, vēl silta.

qr code

Sastāvdaļas:
60ml ūdens
1 deserta karote sausais raugs ap 7g
1 tēj.k cukurs
1 tēj.k sāls
4 ēd.k milti kama vai arī pilngraudu milti
30g sviests
300ml piens
4 ēd.k magones,var bez un var citas sēkliņas
1 liela ola
ap 500g kviešu milti

Pagatavošana:
Siltā ūdenī iemaisam raugu, cukuru, atstājam.
2 glāzes miltus samaisam ar sāli, magonēm, miltiem kama.
Pielejam siltu pienu, izmaisam. Pievienojam rauga maisījumu, izmaisam. Piesitam olu, izmaisam. Izkausējam sviestu, pievienojam mīklai.
Beram klāt pakāpeniski kviešu miltus un mīcam mīklu līdz tā nelīp pie rokām, bet tai pat laikā nav sausa, miltaina.
Mīklu liekam ieeļļotā traukā, apsedzam un gaidam līdz tā dubultojas apjomā. Mājās iemīcam mīklu un tad braucam grillēt, kamēr mīkla rūgst, tikmēr jau grils būs sagatavots. Uzrūgušo mīklu nospiežam un tad ņemam pa gabaliņam un uztinam uz iesmiem. Cepam uz grila oglēm, ne uz uguns. Cepot apgrozam, lai apbrūnē no visām pusēm. Aptuveni 7 minūtēs maize gatava. Gatava maize no iesmiem skaisti noslīd nost. Nav iespējams aprakstīt to burvīgo smaržu un garšu, kas nāk no šīs maizes. Tas vienkārši ir jāizgaršo. Ja maize netiek apēsta, to var ielikt maisiņā un notiesāt tik pat gardu otrā dienā. Tā saglabā gan savu maigumu, gan aromātu.

 


Iesūtīts konkursa ‘Tavs iecienītākais grila ēdiens’ ietvaros.


PIEDALIES ARĪ TU!

KONKURSS: 
Tavs iecienītākais grila ēdiens >>>

Receptes un bildes vari iesūtīt, sākot no 28.aprīļa līdz 25.maijam (ieskaitot). 
Divu interesantāko grila ēdienu autores saņems dāvanā – 
Fiskars Fonctional Form nažu komplektu.

Dalīties.

Atstāt Ziņu