Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Mazās uzkodiņas Jāņu noskaņās

Pinterest LinkedIn Tumblr +

atavojot Jāņu galdu parasti ir skaidrs, ka uz tā būs ķimeņu siers, cepta gaļa vai desiņas. Taču vienmēr gribas pagatavot arī kaut ko jaunu un nebijušu. Tad nu piedāvājam ideju divām ātri pagatavojamām pirkstiņuzkodām – pikantajām biezpiena bumbiņām un krekeriem ar dažādiem sāļajiem krēmiem!

Pikantās biezpiena bumbiņas

Nepieciešams:
4 paciņas (180 g) vājpiena biezpiena
1/3 sarkanās paprikas
2-3 daiviņas ķiploka
dilles
2-3 ēd.k. paprikas pulveris
2 iepakojumi ķirštomātu

 

Pagatavošana:
Pusi biezpiena sajauc ar ķiplokiem, var pievienot arī nedaudz sāls. Otrai pusei biezpiena pievieno smalki sakapātu papriku, visu sajauc. Uz viena šķīvīša liek sakapātas dilles, otrā šķīvī – ieber paprikas pulveri. Biezpiena masu veļ nelielās bumbiņās (~ tējkarote masas vienai bumbiņai) un apvārta sagatavotajā “apvalciņā” – biezpiena ķiploku masas bumbiņas apviļā sakapātajās dillēs, biezpiena paprikas masu – parprikas pulverī. Ņem uzkodu kociņus, uzdur uz tiem tomātu un vienu biezpiena bumbiņu.

 

Krekeri ar sāļajiem krēmiem

Nepieciešams:
2 paciņas sāļo krekeru (izmantoju Tuc mini krekerus ar siera un ar skābā krējuma un sīpolu garšu)
1 paciņa Kārums svaigā siera ar zaļumiem
1 paciņa Kārums svaigā siera ar olīvām
2-3 ēd.k. MarLie šķiedrvielu ar kviešu zāli
1 tējk. saspiesta ķiploka
100 g Maasdam siera

Pagatavošana:
Krekerus izkārto uz paplātes, uz kuras paredzēts pasniegt uzkodas. Tad ķeras pie krēmu gatavošanas. Pirmo krēmu gatavo šādi: bļodā liek svaigo sieru ar zaļumiem, pievieno tējkaroti ķiploka, šķiedrvielas ar kviešu zāli, aptuveni 50 g sarīvēta siera un visu samaisa. Otru krēmu gatavo no svaigā siera ar olīvām un aptuveni 50 g sarīvēta siera. Īdi pirms pasniegšanas vienu vai otru krēmu liek dekorēšanas tūtiņā ar uzgali un uzspiež uz katra krekera. 
Sanāk mazas, pikantas uzkodiņas. 

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu