Vārda dienu svin: Guntra, Ginters, Marianna

Marinēti patisoni

Pinterest LinkedIn Tumblr +

anuprāt, marinētu patisonu burvība slēpjas to gumijīgajā skraukšķīgumā. Mūsu ziemas krājumu plaukti bez tiem noteikti būtu daudz garlaicīgāki.

Pagatavošana ir līdzīga gurķu marinēšanai. 
 
Vispirms, burciņās saliek garšaugus. Es lieku bazilika lapiņu, upeņu lapas, sagrieztas dilles (lapas un kātus), pētersīļu zaļumus un ķiploka daiviņu. Atkarībā no patisonu lieluma, tos, veselus, grieztus uz pusēm, četrāmdaļām vai vēl smalkāk sadalītus, liek burciņās. 
Kad tas izdarīts, vāra marinādi. Uz vienu litru ūdens lieku 2 ēdamkarotes sāls un 2 ēdamkarotes cukura, melnos piparus, lauru lapas. Marinādi uzvāra un pēc tam pievieno etiķa esenci vai galda etiķi (lai justu nelielu skābumu marinādi izgaršojot, lieku apmēram ēdamkaroti esences un 1 litru šmarinādes). 
Tad patisonus pārlej ar marinādi un liek ūdens peldē, un karsē 80-90 grādu temperatūrā (ūdenim nevar ļaut vārīties) apmēram pusstundu.

Izņem no katla un aizvāko, pēc tam apgriež ar vāciņiem uz leju, lai pārliecinātos, ka vāciņi pilnībā noslēguši burciņas.

Dalīties.

Atstāt Ziņu