Vārda dienu svin: Benita, Everita, Verita, Emerita

Krējuma cepumi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2 olas sakuļam ar 1 glāzi cukura un vienu paciņu vanilīnu (glāze 250ml).

Pievienojam 100g sviestu istabas tempertūrā. Sakuļam. Tad pievienojam 1 glāzi krējumu, jo biezāks, jo labāk.

Visu kārtīgi sakuļam.

Izsijājam 3 1/2 glāzes miltu,pievienojam 1 1/2 tēj.k. cepamo pulveri.

Miltus lēnām iejaucam krējuma olu masā.

Mīkla sanāk diezgan lipīga,bet tam tā jābūt. Jābūt tik lipīgai cik tas pieļauj, lai varētu izveidot mīklas bumbu.Liekam mīklu maisiņā un tad ledusskapī uz 3 stundām.

Gatavo mīklu izrullējam aptuveni 4-8 mm biezumā,izspiežam figūriņas ar formiņām,vai ar glāzi aplīšus,vai arī sagriežam ar nazi.

Liekam uz cepapannas un cepam 180 grādos 20 minūtes, bet laiks atkarīgs no cepumu lieluma un biezuma. Kad palikuši viegli brūni, tad gatavi.

Daļu cepumus es apsmērēju ar izkausētu šokolādi un apbēru ar kokosa skaidiņām. Daļu atstāju tāpat. Un dažus cepumiņus vienkārši apsmērēju ar šokolādi.

Ļoti vienkārši cepumiņi!

Jāpiebilst,ka man labāk garšoja tie, kas bija biezāki, bet jūs izmēģiniet un nogaršojiet, kā labāk patīk jums!

Dalīties.

Atstāt Ziņu