Vārda dienu svin: Modris, Matīss, Mariss

Krāsnī cepts ķirbis

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gaužām vienkārši pagatavojams ēdiens, kas varētu dažādot tavu ierasto otro ēdienu piedevu piedāvājumu. Noteikti var arī ēst tāpat un iztikt bez citām piedevām.

Nepieciešams:
1/2 no neliela ķirbja
sāls
3-4 ēd.k. eļļas
3 daiviņas ķiploka
Austrumu garšvielu maisījums (paprikas pulveris, čilli pārslas, pētersīļi, timiāns, ķiploks)

Pagatavošana:
Ķirbi nomizo un sagriež 2-3cm lielos gabaliņos. Sagrieztos ķirbja gabaliņus liek cepamajā pannā, kas izklāta ar cepampapīru. Nomizo ķiplokus. Bļodiņā saspiež ķiplokus, pievieno ~ 1 tējkaroti sāls (katrs vadās pēc saviem sāls lietošanas paradumiem), pievieno šķipsniņu asā Austrumu garšvielu maisījuma, pārlej ar 3-4 ēdamkarotēm eļļas. Visu samaisa. Eļļas-garšvielu maisījumu pārlej pāri uz pannas izliktajiem ķirbju gabaliņiem. Ar rokām rūpīgi apgroza ķirbjus tā, lai eļļa un garšvielas tiktu ik gabaliņam. Liek uzkarsētā (200 grādi) cepeškrāsnī un cep 20-30 minūtes. Pēc 10-15 minūtēm ķirbjus var apgrozīt.

Vienkārši un ātri pagataojams ēdiens, kuram būs gan ķirbja saldums, gan nedaudz Austrumu asumiņa. Lieliski garšo karsts, pasniegts kopā ar svaigu skābā krējuma vai grieķu jogurta un zaļumu mērci.   

Dalīties.

Atstāt Ziņu