Vārda dienu svin: Nikolajs, Niklāvs, Niks, Nikola

Kokosa bulciņas kā pūciņas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tu jau zini-kad mājās kaut kas tiek cepts, vilinošā smarža ietērpj telpas siltumā un omulībā. Izmanto brīvdienas, lai mājās ienestu svaigi ceptu bulciņu smaržu! Lūk, Natašas kārtējais meistarstiķis- kokosa bulciņas.

Sastāvdaļas mīklai:
25 g svaigais raugs
1 glāze milti + vēl būs ap 1/2 nepieciešama, kad mīcīsim mīklu
1/2 glāze kartupeļu vai kukurūzas ciete
3 ēd.k cukurs
1/4 tēj.k sāls
1 ola
100g sviests vai margarīns
vaniļas cukurs
1/2 glāze skābais krējums

Pagatavošana:
Raugu iedrupinām skābajā krējumā un atstājam uz 30 minūtēm, tad izmaisam.
Iesijājam 1 glāzi miltus un 1/2 kartupeļu cieti traukā, pievienojam sviestu/margarīnu un sadrupinam smalkās drupačās. Olu saputojam ar sāli un cukuru,vaniļu. Pievienojam rauga maisījumu,vēl saputojam. Drupačām pievienojam šo šķidrumu un visu samaisam. Ja mīkla ļoti līp pie rokām, pievienojam miltus tik,lai viegli savelt bumbā. Tā var būt 1/2 glāze miltu.
Kad mīkla ir samīcīta, ieliekam traukā, tad ieliekam maisiņā un sasienam. Liekam ledusskapī uz 1 stundu.

Gatavo mīklu izrullējam četrstūrī un liekam pildījumu:
80g kokosa skaidiņas samaisīju ar 1 ēd.k cietu sviestu un ap 5 ēd.k cukuru. Visu kārtīgi sadrupinam,masai jābūt drupenai,ja sviestu ielikām vairāk kā vajag,tad pievienojam vēl kokosa skaidiņas.

Sarullējam mīklu desā un sagriežam šauros ap 2-3 cm gabaliņos. Katru gabaliņu liekam guļus,lai pildījums ir uz galda un virspusē. Saplacinam mazliet, apsmērējam ar sakultu olu un vēl varam apkaisīt ar kokosa skaidiņām.

Cepam ap 200-220 grādos ap 20 minūtēm.
Man sanāca mazliet par ilgu noturēt cepeškrāsnī, labāk, lai bulciņas ir mazliet gaišākas kā man bildēs. Tik mazliet.
Pildījumā varam likt ko vēlamies un bulciņu formu veidojam arī kādu vēlamies.

Dalīties.

Atstāt Ziņu