Tādos gados kā šis, kad piemājas dārzos ķiršu koki bagātīgi ražo un ir jāsāk domāt, kā tos ieziemot. Visvienkāršākais variants ir ogas vienkārši sabērt kastītēs un sasaldēt. Bet nevajag aizmirst arī par ķiršu kompota un ķiršu ievārījuma gatavošanu. Šoreiz par to, kā pagatavot pēdējo.
Nepieciešams:
2l atkaulotu ķiršu
400g parastā cukura
500g Dansuker ievārījuma cukura
Pagatavošana:
Ķiršus atkaulo, ber katlā un liek uz plīts karsēties. Kad ķirši sāk vārīties, pieber parasto un ievārījuma cukuru. Ievārījumu rūpīgi maisa, līdz cukurs ir izkusis. Pēc cukura pievienošanas vāra 15-20 minūtes. Ja nepieciešams var nosmelt putiņas, kas radušās vārīšanās procesā.
Krāsnī 180°C uz 5-10 minūtēm liek izkarsēties burciņas, kurās pildīs ievārījumu.
Kad ievārījums gatavs. Lej ievārījumu izkarsētajās burciņās, aizvāko un ļauj atdzist.