Vārda dienu svin: Evija, Raita, Jogita

Kārtainie ģimenes salāti ar olu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Inga tik jauki un mīļi aprakstījusi receptes tapšanas procesu, ka to jau var lasīt gluži kā atsevišķu stāstu!

Sastāvdaļas:
5 lielās vistu olas
Klona maize
Vesels ķiploks
Siers 300 g
Šķiņķis 200g
Tomāti (2-3 vidēji)
Majonēze Provansas 1-2 paciņas (250-400g)
Eļļa (augu) (3-5 ēdamkarotes)

Salātu tapšanas process:
Saraksta nepieciešamās izejvielas uz lapiņas un visa ģimene silti saģērbusies, dodas nelielā pastaigā svaigā gaisā, apvienojot mājupceļu pēc pastaigas ar ātru pārtikas veikala caurskriešanu.

Kad maisiņā visas sastāvdaļas savu vietiņu atradušas, esam visi noģērbušies un iekūruši plīti, ķeramies pie čakliem darbiņiem.

Māmiņa uzņemas virtuves galveno šefti, kā jau virtuves lielākais šefs.

Oliņas liek vārīties katlā (cietas), pēc tam atdzesē aukstā ūdenī, lai viegli nolobās.

Tētis dara citus darbiņus- rūpīgi notīra ķiplociņu, izspiež to caur ķiplokspiedi, apmaisa tasē, kur ielieta eļļa, pieber 2 šķipsnas rupjā sāls.

Bērniņi sanākuši pulciņā, rīvē sieru, rūpīgi mazgā tomātiņus, bet naža darbiņus uztic lielākajiem. Tie ir: tomātu, šķiņķa un klona maizes griešana kubiciņos, šķēlēs, daivās. Pašam mazākajam ļauj nolobīt oliņas, kā arī ar maziem pirkstiņiem sadrupināt tās smalki smalki.

Kad galvenie darbiņi paveikti, māmiņa-šefiņš dod komandu tētim ķerties pie lielās pannas un eļļas- ķiploka maisījumā apkraukšķināt klona maizītes kubiņus. Kad kubiņi gatavi, tos izber uz papīra dvieļiem (salocītiem vairākās kārtās), ļaujot atdzist, kā arī liekajai eļļai sasūkties salvetēs.

Māmiņa sagatavo lielo salāttrauku- lēzenu šķīvi, kurā visa ģimene ar savām čaklām rociņām ieklāj kārtiņu pēc kārtiņas.

Pirmo kārtu ieklāj tētis- tie ir maizes grauzdiņi.

Otro kārtu klāj bērni- tie ir tomātiņi , šķiņķis un siers

Nākošo kārtu klāj bēbītis- tā ir oliņa (pusīte no sadrupinātā).

Māmiņa rūpīgi pārlaista visu ar majonēzi.

Atkal klāt tētis- tam rokās ir trauks ar grauzdiņiem. Top jauna salātu kārta.

Tagad kārta bēbītim- visu oliņu, kas vēl ir trauciņā rūpīgi pārber visiem salātiņiem.

Māmiņa pielabo tukšumiņus ar majonēzi un bagātīgi pārber atlikušo sieru.

Pārējie bērni tikmēr ir izdomājuši dekorāciju elementus, steidz salātiņus rotāt ar dārzeņu ziediņiem, zaļumiņiem.

Tagad bērniņiem ir laiks parotaļāties, lai labāka apetīte!

Tikmēr māmiņa- šefs ievieto salātu trauku vēsumā vismaz uz 30 minūtēm, lai tie sasūcas un atdzesējas.

Tētis palīdz māmiņai nomazgāt traukus, sakārtot virtuvi un uzklāt galdu.

Nu gan visiem punči sāk burkšķināt, mazās kājelītes dipu dapu cilpo uz virtuves pusi. Laiks garšīgajām ģimenes brīvdienu pusdienām!

Visi pie galda!

p.s. Bilde tapusi draugu pirtiņā, kur šie salāti tika sagatavoti kā cienasts- dāvana (bija jāierodas ar savu „ groziņu” ) un, nemaz nebrīnījāmies, ieraugot, ka jau pēc pirmās tusiņa stundas mūsu atnestais šķīvis bija tukšs! Labi , ka vīrs pirms maltītes paspēja to iemūžināt!

RECEPTE IESŪTĪTA KONKURSA ‘MANS IECIENĪTĀKAIS OLU ĒDIENS’ IETVAROS

UN KĀDS IR TAVS IECIENĪTĀKAIS OLU ĒDIENS? PAGATAVO, NOBILDĒ UN ATSŪTI RECEPTI MUMS!

BALVĀS- kvalitatīvie FISKARS Functional Form cepšanas piederumu komplekti!

Vairāk par konkursu lasi šeit>>>

Dalīties.

Atstāt Ziņu