Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Karpa siera un šampinjonu kažokā

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ecgada vakarā ierasti ir ēst zivis, lai pēc tam Jaunajā gadā ir zvīņas, ko likt makā. Šajā gadā mūsu mājās tapa divas krāsnī ceptu zivs versijas – lasis ar pesto un spoguļkarpa siera šampinjonu kažokā. Šeit ceptās karpas recepte.

Izmanto QR kodu un skati 
receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Nepieciešams:
1 svaiga karpa (~2 kg)
150 g krievijas siera
100 g marinētu šampinjonu
½ citrona sulas
majonēze
100 ml saldā krējuma
dilles
6,7 daiviņas ķiploka
sāls, zivju garšviela

Pagatavošana:
Karpai notīra zvīņas, iztīra iekšas. Ja grib karpu cept ar visu galvu, tad obligāti jāizgriež žaunas, ja tās paliks, zivs var sanākt rūgta. Ņem cepamo pannu, izklāj tajā foliju un uzliek uz tās zivi. Apkaisa zivi ar sāli un zivju garšvielu – gan no virspuses, gan vēdera iekšpusē. Vēdera iekšpusē liek ripiņās sagrieztu ķiploku un sakapātas dilles, visu pārslaka ar citrona sulu. Šajā brīdī folijas malas uzloka uz augšu. Aizver karpas vēderu, virspusi apsmērē ar majonēzi, virs tās liek sagrieztus šampinjonus, pārkaisa ar sarīvētu sieru un pārlej ar saldo krējumu. Ņem vēl vienu gabalu folijas, pārklāj zivi un aizloka ciet. Liek cepeškrāsnī, 200 grādu temperatūrā. Aptuveni 30 minūtes cep pārklātu ar foliju,  pēc tam noņem folijas pārklājumu un cep vēl aptuveni 10 minūtes. 

 

____________________________________
Salātu recepte iesūtīta konkursa “Pie svētku galda” ietvaros. 

No 2014.gada 23.decembra līdz 2015.gada 4.janvārim arī Tu vari pieteikt recepti, kura neiztrūkstoši tiek likta lietā, klājot svētku galdu, vai arī šajā svētku sezonā ir izmēģināta pirmo reizi!

Balvā izcilā pavāra Raimonda Zommera parakstīta “Zommers. Mūsdienu latviskā garša” recepšu grāmata.
 
Vairāk par konkursu lasi ŠEIT >>.
Dalīties.

Atstāt Ziņu