Vārda dienu svin: Evija, Raita, Jogita

Jo kūkas ir jāēd! Iznākusi recepšu grāmata ‘Annas Pannas kūkas’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

3 kulinārijas šova Gatavo 3 un žurnāla Pie Galda! saldumu sadaļas autore Anna Birmane, plašākai publikai pazīstama kā Anna Panna, ir piepildījusi sen lolotu sapni – savas vismīļākās saldumu receptes apkopotas grāmatā “Annas Pannas kūkas”.

Doma par pašai savu kūku grāmatu Annai mieru nelika jau ilgi: “Es uzskatu, ka kūkas ir jāēd! Tas, protams, nenozīmē, ka tas jādara katru dienu, taču es ticu, ka mājās gatavotos saldumos slēpjas īpaša maģija. Tos nevar aizstāt neviena veikalā pirkta kūka.”

Anna kūkas cep kopš bērnības. Šajos gados ir sakrājusies paprāva kaudzīte ar pārbaudītām, līdz pēdējam gramam noslīpētām visgardākajām un mīļākajām kūku receptēm. Tagad tās visas apkopotas 224 lappusēs, deviņās tematiskās nodaļās – no brokastu saldumiem, cepumiem, kapkeikiem līdz skaistām svētku tortēm. Pie savas nodaļas tikušas Annas vismīļākās – siera kūkas, šokolādes gardumi, bez grēka saldumi un receptes, ko novērtēs bērni. Sākuma sadaļu Anna veltījusi noderīgiem padomiem virtuvē.

Ar šo grāmatu es ceru, ka jūs iemīlēsiet kūkas tik pat ļoti, kā tās mīlu es pati. Vēlos iedvesmot jebkuru, kurš atšķirs šo grāmatu, izslaucīt putekļus no krāsns, notīrīt tās stikliņu un pagatavot kādu gardumu,” saka Anna.

Grāmatu iespējams iegādāties arī internetā, aizpildot anketu: http://piegalda.lv/iegadaties-gramatu/

 

Par autori:
Anna Birmane jeb Anna Panna ar kūku cepšanu nodarbojas kopš mazotnes. Kā viņa atceras, pirmā kūku grāmata bijusi britu autores Lorēnas Paskālas “Baking made easy”. Jau uzreiz pēc skolas Anna sāka strādāt kafejnīcās, restorānos un konditorejās, taču viņu vienmēr ir interesējis darīt kaut ko citu. Viņa sāka cept makarūnus, jo neviens Rīgā tos vēl negatavoja. Viņai vienmēr bijis interesanti pētīt dažādas receptes un atklāt knifus, par kuriem neviens nestāsta. Lieliskākā sajūta, viņasprāt, ir nodot šo iegūto informāciju tālāk citiem. Varbūt tieši tāpēc 2013. gadā Anna sāka sadarboties ar žurnālu “Pie Galda!”, un arī tagad viņas pārziņā ir visa saldumu sadaļa. Tāpat kopā ar Annu nofilmētas jau divas sezonas jeb 30 TV3 “Gatavo 3” kulinārijas raidījuma sērijas. Bet priekšā vēl daudz izaicinājumu, ko Anna ar nepacietību gaida.

Dalīties.

Atstāt Ziņu