Tava ģimene ļoti iecienījusi maltās gaļas mērces, bet tev jau sāk apnikt gatavot vienmēr vienu un to pašu? Piedāvājam ļauties eksperimentiem un no tiem pašiem produktiem pagatavot mērci, tikai nedaudz savādāku!
Nepieciešams:
Maltā gaļa (pēc ieskatiem), ola, sīpols, ķiploki, paprika, nedaudz milti vai rīvmaize, sāls, pipari, eļļa, saldais krējums.
Gatavošana:
Sagriež smalki sīpolu un papriku. Liek traukā malto gaļu, pievieno tai sagrieztos sīpolus, saspiestu ķiploku, pusi no sagrieztās paprikas. Masai pievieno sāli, piparus, nedaudz miltus vai rīvmaizi, var arī šķipsniņu sodas pielikt. Svarīgi, lai gaļas masa ir tāda, lai no tās var saviļāt mazas bumbiņas (frikadeles). Pannā uzkarsē eļļu un liek tajā apcepties saviļātās gaļas bumbiņas. Kad gaļa apcepusies, pievieno atlikušo papriku. Ļauj visam uz lēnas uguns apsust. Tad pievieno saldo krējumu. Ja grib var pievienot vēl citas garšvielas pēc vēlēšanās.
Pasniegt var ar kartupeļiem, makaronu ligzdiņām, griķiem.
Labu apetīti!