Vārda dienu svin: Lita, Sibilla, Teika

Īpašs gardums – zemenes šokolādē

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vasara ierasti ir aktīvs viesību laiks. Ja arī tu šobrīd domā, ko celt galdā viesiem kā īpašu gardumu, lūk, ideja – zemenes šokolādē. Ideāls kārums pie šampanieša!

Kārums pieaugušajiem:
Iereibušās zemenes šokolādē

Ņem lielas, nebojātas, stingras zemenes. Zemeņu skaitu izvēlies atkarībā no viesu skaita. Šoreiz ņemam 20 lielas zemenes. Ogas ar visām lapiņām un kātiņu pārlej ar liķieri un paturi 10 stundas vēsā vietā. Tad ūdens peldē izkausē 200 gramus melnās šokolādes. Zemenes pa vienai izņem no liķiera un, turot aiz kātiņa, iemērc izkusušajā šokolādē, pēc tam kārtojot tās nedaudz ietaukotā pergamenta papīrā. Noliec ogas vēsā vietā. Kad šokolāde uz ogām sacietējusi, zemenes kārto saldumu traukā.

Kārums bērniem:
Zemenes ar kokosrieksta skaidiņām
Ja gatavo kārumu arī bērniem, tad zemenes neaplej ar liķieri, bet vienkārši paņem aiz kātiņa un iemērc izkusušajā šokolādē. Lai kārums būtu interesantāks, zemenes pēc iemērkšanas šokolādē vari apkaisīt ar kokosrieksta skaidiņām.

Dalīties.

Atstāt Ziņu