Vārda dienu svin: Lauris, Norberts

Iegrieztie kartupeļi ar cūkas cauraudzi

Pinterest LinkedIn Tumblr +


aļu var ēst ne tikai klāt pie kartupeļiem, to var arī iecept starp kartupeli. Izklausās neparasti? Apskati pati!

Nepieciešams:
Kartupeļi
Žāvēts cūkas cauraudzis
Krievijas siers
Sāls un citas garšvielas pēc vēlēšanās

Pagatavošana:
Nomizo kartupeļus, nosusina. Katru kartupeli sagriež plānās ripiņās tā, lai pie apakšas malas tie turētos kopā. Ņem cepešpannu. Uz tās liek kartupeļus, ko pārkaisa ar nedaudz sāli un citām garšvielām pēc vēlēšanās. Plānās šķēlītēs sagriež žāvēto gaļu. Gaļu liek aiz katras otrās vai katras trešās iegrieztās kartupeļa sloksnītes. Pārslaka visu ar olīveļļu un liek uzkarsētā cepeškrāsnī (180-200 grādi). Kad kartupeļi jau gandrīz izcepušies (pārbauda ar koka irbulīti, vai kartupelis jau mīksts), pavelk pannu ārā no krāsns un katram kartupelim uzliek nedaudz rīvēta siera. Ieliek vēl krāsnī un pagaida līdz siers izkūst.

Dalīties.

Atstāt Ziņu