Vārda dienu svin: Kārlis, Spodris

Iecienītais angļu citronu-olu krēms

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nataša konkursam „Gardās olas, oliņas” iesūtījusi iecienītā angļu citronu-olu krēma „Lemon Curd” recepti. Šo krēmu var lietot gan bulciņām kā pildījumu, gan smērēt uz kūkām, cepumiem, arī uz brokastu maizītēm, lietot kā piedevu pankūkām, kā arī pievienot kā sastāvdaļu dažādiem desertiem. „Mans dēls, piemēram, piesēžas ar karoti pie bļodas un klāt neprasa neko, tāpat labi garšo, jo garša ir patiešām fantastiska!” raksta Nataša.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
3 lieli citroni
3 lielas olas
6 ēd.k cukurs
45-60g sviests
Ja ir mazs olas, tad ņem mazus citronus un mazliet mazāk sviesta un cukura.

Pagatavošana:
No citroniem norīvē dzelteno mizas daļiņu, no paša citrona izspiež sulu. Olas saputo ar cukuru, pievieno citrona sulu un miziņu. Pievieno sviestu. Trauku liek ūdens peldē un, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, vāra līdz masa sabiezē krēmā. Vārot var pagaršot un, ja nepieciešams, pievienot vēl cukuru. Vārīšana var aizņemt līdz 10 minūtēm. Tad pārtrauc vārīšanu un ļauj krēmam atdzist. Pēc tam krēmu var vēl izberzt caur sietiņu, lai tajā nebūtu jūtami citrona miziņas gabaliņi, bet tas nav jādara obligāti. Krēms ir skābeni salds. Saldums tiek regulēts pēc pašu garšas, pievienojot cukuru. Man patīk labāk, ja cukura ir mazāk un ir jūtams krēma skābumiņš.

Lai izdodas un garšo!

 

Piedalies arī tu recepšu konkursā “Garšīgās olas, oliņas”! Par konkursu vairāk vari lasīt ŠEIT >>.

Dalīties.

4 komentāru

  1. Es pilnīgi varu saprast viņas dēlu, kurš ar lielām karotēm izēdis to krēmu bez jebkādām piedevām! 🙂

  2. Natālija Rogova on

    Es šo krēmu jau 2 reizes esmu pagatavojusi un katru reizi tas šķiet varengards.Man patīk,ka gatavojas vienkārši un ātri un der ar jebko kopā.

Atstāt Ziņu