Vārda dienu svin: Ausma, Inguna, Ingūna, Inguns, Ausmis

Gvakamole – mērce no avokado

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nepieciešams:
Gatavi, mīksti avokado
Jūras sāls (es izlīdzējos ar parastu sāli)
(Var bagātināt arī tomātiem, sīpoliem, laima sulu, čilli un citām garšvielām)

Pagatavošana:
Tradicionāli avokado vajadzētu saspiest piestā, taču tā kā manējie nebija tik mīksti, es tos sablendēju. Pievienoju arī nedaudz tomātus un sīpolus, un sāli.

Nedaudz no gvakamoles vēstures: šī ir patiešām tradicionāla meksikāņu ēdienu piedeva, kas cēlusies no acteku kultūras. Liecības rāda, ka šī avokado mērce ir lietota uzturā jau 16.gadsimtā. Mērces nosaukums ir cēlies no acteku dialekta vārda ‘āhuacamolli’ [aːwaka’molːi], kas tulkojumā nozīmē “avokado mērce”. Tiesa, dažādās valodās šis vārds tiek tulkots dažādi – avakamoli, vakamole, gvakamole, veakemoli u.c.

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu