Vārda dienu svin: Guntra, Ginters, Marianna

Grieķu zupa Avgolemono ar garnelēm

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Šoreiz vēlos padalīties ar grieķu zupas Avgolemono recepti. Konkrēti šī būs Avgolemono ar garnelēm,” raksta Viktorija Puķe. Lūk, viņas konkursam Mana garšīgā zupas recepte iesūtītā recepte.

Zupai nepieciešams:
1 vista
rīsi
5 olas
4 citronu sula
svaigi malti pipari, sāls
4 ēd.k. smalki sakapātu pētersīļu
garneles dekoram

No vistas uzvārīt buljonu. Vistu izņemt, atdzesēt un atdalīt gaļu no kauliem.
Gaļu atgriezt katliņā un pavārīt 2 min.
Rīsus uzvārīt atsevišķi. .

Lielā bļodā olas saputo ar citronu sulu līdz veidojas viendabīga masa.
Pievieno sāli un piparus. Tad pakāpeniski olu masā ielej pāris
kausiņus karsta buljona, visu laiku maisot.

Pārliet katlā, pievienot rīsu un vēl mazliet pavārīt.

Pasniegt ar kapātiem zaļumiem.

Uz aptuveni 3-3,5 l lielu katliņu es ņēmu tikai vienu citronu un divas olas.

P.S.Četri citroni man likās krietni par daudz. Un pareizi vien bija! Man arī ar vienu citronu likās pietiekami skābs, kur nu vēl 4….)))

Lai dienvidniecisks noskaņojums un laba ēstgriba!

Dalīties.

Atstāt Ziņu