a saldās pankūkas apnikušas, palutini savus mājiniekus ar sātīgām un garšīgām ķirbju pankūkām. Lasi pankūku recepti šeit…
Nepieciešamās sastāvdaļas:
400 g ķirbja
kviešu milti pēc vajadzības
1/2 glāze piena
2 olas
cukurs
sāls
skābais krējums vai ievārījums
taukvielas cepšanai
Pagatavošana:
Notīrītu ķirbi sarīvē rupjās skaidiņās, pielej pienu, iesijā miltus (ņemot vērā ķirbju sulīgumu un sarīvēšanas smalkumu, miltu daudzums var būt lielāks vai mazāks), pievieno olas dzeltenumus, sāli, cukuru. masā iecilā stingri saputotus olu baltumus. Sakarsētās taukvielās cep nelielas pankūkas no abām pusēm. Pasniedz karstas ar skābo krējumu vai ievārījumu. Iesaku izmēģināt tās pasniegt ar šādu mērcīti: skābajā krējumā iemaisa sasmalcinātas dilles (svaigas vai kaltētas) un nedaudz sāli. Ar ķirbju pankūkām garšos kopā lieliski!