Vārda dienu svin: Leonīds, Leonīda

Gardie un veselīgie biešu čipši

Pinterest LinkedIn Tumblr +

atālija raksta, ka veselīga uztura piekritējiem šie biešu čipši visdrīzāk nav nekas jauns, tomēr viņai arvien ar tiem izdodoties pārsteigt gan tuvākus, gan tālākus paziņas. Līdz šim neesot bijis ne viens, kam šie čipši negaršotu – pat bērni ēd acis nemirkšķinot. 

Recepte pieteikta uzkodu recepšu konkursam un pretendē uz iespēju divām personām apmeklēt spāņu uzkodu vakaru bārā D’vine.

Ņem recepti līdzi uz veikalu! 
Izmanto QR kodu un skati 

receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Nepieciešams:
Nevārītas sarkanās galda bietes (man bija 2 nelielas)
Šķipsniņa sāls
Kaltēts baziliks (var izmantot arī citus garšaugus)
Nedaudz eļļas (var mēģināt iztikt)
Sula no 1/4 citrona

Pagatavošana:
Bietes nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Es griežu ar nazi, tāpēc katra sanāk sava biezuma. Ideāli, ja mājās ir virtuves kombains – ar to var iegūt vienādi plānas ripiņas. Visas turpmākās darbības var darīt arī uz pannas, uz kuras tiks kaltēti biešu čipši, taču es dodu priekšroku biešu “iemarinēšanai” atsevišķā bļodā. Tātad bļodā liek biešu ripas, pārkaisa ar sāli, baziliku, pārslaca ar eļļu un citrona sulu. Apmaisa un uz atstāj uz minūtēm piecām ievilkties. 
Tikmēr sagatavo cepamās plātes, izklājot tās ar cepamo papīru, un liek sildīties cepeškrāsni. Kārto biešu ripas uz cepamajām plātēm tā, lai tās viena otru nepārklātu. Liek krāsnī, kas uzsildīta līdz 100-120 grādiem. Ik pa laikam var pagrozīt, lai kaltēšana notiktu vienmērīgāk. Gatavo tik ilgi, līdz čipši iegūst tev tīkamo cietību. Man pašai vislabāk patīk, ja bietes čipsis ir nedaudz mīksts un vijīgs, nevis ciets un kraukšķīgs. 
Visvienkāršāk un veselīgāk šos čipšus, protams, ir gatavot svaigēdāju iecienītajā dehidrātorā, jo tas zemā temperatūrā kaltē produktu tik ilgi, līdz tas izžūst. Es pagaidām par tādu tikai sapņoju… 🙂
 
Gatavos čipšus ber bļodā vai sapilda no cepampapīra veidtās turzās un ļaujās jautrai kraukšķināšanai!
Dalīties.

Atstāt Ziņu