Āboli,- tā ir ņeatņemama vasaras izskaņas un rudens garša. Svaigi un dažādos ēdienos un daudzveidīgajās ābolmaizēs. Šoreiz ideja vienai tādai. Pamatrecepte viena, divi izpildījumi.
Apaļā ābolkūka
Nepieciešams:
2 olas
1 glāze cukura
1 glāze kefīra vai rūgušpiena (var izmantot 1/2 skābo krējumu un 1/2 kefīru vai rūgušpienu)
2 glāzes miltu (8 deseta karotes ar kaudzīti ir viena 200 ml glāze)
½ tējk. sodas
Āboli dekorēšanai (var aizstāt arī ar rabarberiem vai atkaulotām plūmēm)
½ -1 glāze cukura pārkaisīšanai (atkarībā no tā, cik skābi ir augļi, ko izmanto dekorēšanai)
kanēlis (pēc vēlēšanās)
Pagatavošana:
Ar šo sastāvdaļu daudzumu pietiek apaļajai 24cm diametra formai.
Kad panna piemeklēta, ķeramies pie kūkas gatavošanas:
1. Saputo olas ar cukuru.
2. Pievieno kefīru un visu sajauc.
3. Pievieno miltus un rūpīgi izmaisa, lai veidojas viendabīga masa bez miltu kunkuļiem.
4. Apaļās cepamformas pamatnei piegriež cepamo papīru un ieklāj to formā.
5. Lej formā sagatavoto mīklu.
6. Ņem 5-10 ābolus, atkarībā no tā, cik bagātīgi vēlies ar tiem noklāt kūkas pamatni.
7. Ābolus nomazgā, izgriež sēklotnes, sagriež plānās šķēlītes un pārklāj kūkas mīklu.
8. Izkārtotās ābolu šķēlītes pārber ar cukuru un pārkaisa ar kanēli.
9. Liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm 200 grādu temperatūrā (izmantoju režīmu apakša + ventilators).
Gardā ābolūka ar drumstalām
Kūkas pamatnei nepieciešams visas tās pašas sastāvdaļas, kas iepriekš. Vienīgi, ja cepu kantainajā cepampannā, tad mīklai vajag 2x lielāku mīklas porciju.
Drumstalām nepieciešams:
180 g sviesta
1 glāze cukura
milti
Pagatavošana:
Kūkas pamatni gatavo tāpat, kā aprakstīts augstāk. Kad mīkla pārklāta ar ābolu kārtu, ķeras pie drumstalu masas gatavošanas. Liek bļodā sviestu, kas ir istabas temperatūrā. Saspaida ar dakšiņu. Piesijā miltus. Precīzu daudzumu grūti pateikt – svarīgi, lai tos iemīcot veidojas drumstalas (mīklas piciņas). Pārber kūkas virsmu un pārkaisa ar cukuru. Liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm 200 grādu temperatūrā.
Izmēģini arī kādu no šīm ābolu receptēm!