Vārda dienu svin: Ziedonis

Gardā medus kūka

Pinterest LinkedIn Tumblr +

uram gan negaršo medus kūka? Lai gan varētu šķist, ka to ir sarežģīti uzcept, tā patiesībā ir viena no vienkāršākajām kūkām. Nataša māca, kā pašai pagatavot medus kūku.

Sastāvdaļas:
6 ēdamk. medus
3 ēdamk. piens
šķipsniņa sāls
3 olas
1 tēj.k soda
150 g sviests vai margarīns
1 glāze cukurs (250ml)
aptuveni 4 glāzes milti, man vajadzēja vairāk

Pagatavošana:
Katliņā liekam pienu,medu,cukuru un sāli.Uz mazas uguns sildam,maisam,līdz cukurs ir izkusis.Tad pievienojam margarīnu un maisot gaidām līdz izkūst. Pievienojam sodu un uz lielas uguns maisam kādas 5 minūtes,līdz veidojas brūnas krāsas masa,līdzīgi kā gotiņas masa.Tad noņemam no uguns un maisam līdz nedaudz atdziest.Kad atdzisa iemaisam pa vienai olai,rūpīgi maisam. Liekam klāt miltus.

Mīkla sākumā ir mazliet lipīga,bet galvenais, lai var izveidot mīklas bumbu. Liekam maisiņā un atstājam uz 20 minūtēm,lai milti uzbriest.

Mīklu sadalam 6 bumbiņās.

Ņemam vienu bumbiņu un uz cepamā papīra rullējam,man izrādījās,ka mājās tikai folijs un arī derēja.Izrullējam plānā kārtiņā mīklu,sadurstam ar dakšiņu,lai neuzpūšas.Lai zinātu,ka mīkla izrullēta pietiekami, uzliekam tāda izmēra šķīvi pēc kura vēlāk izgriezīsim formu.

Liekam cepties 200 grados uz 10 minūtēm, varbūt pat ātrāk uzcepas.

Kamēr vēl silta izgriežam sev nepieciešamā izmēra un formas.Es ņēmu šķīvi palīgā 24cm diametrā.

Tā izcepam visas kārtas. Katra nākamā ripa jau cepas mazāk kā 10 minūtes.

1l 25-30% krējumu putojam ar 1 vai mazliet vairāk glāzes cukura un paciņu vaniļas cukura.Jo biezaks krejums,jo labak putojas un bus stingra masa.Putojam līdz krējums paliek biezs un nekrīt nost no karotes,tas būs kādas 8 minūtes.

Apsmērējam bagātīgi katru ripu,kārtojam vienu uz otras.

Virsū var uzbērt riekstus vai sadrupinātas mīklas maliņas,kas palika pāri.

Liekam ledusskapī un uz vienu sutku aizmirstam par kūku.Tā pastāvēs un krējums savilksies ripās.

Atzīšos, ka man krējums pirmajā putošanas reizē netika kārtīgi saputots un bija pārāk šķidrs,ka nevarēju kārtīgi apsmērēt,tas tecēja, līdz ar to izlietoju tikai 0,5l krējuma masas un kūka bija mazliet par sausu. Tad paņēmu otru 0,5l krējumu un saputoju to stingrā masā,tāda baltā, stingrā, un izjaucu kūku,apsmērēju vēlreiz katru ripu. Un izdevās ļoti labi.

Krējums ir ievilcies ripās un samitrinājis tās. Tā kā pati kūka ir salda, tad domāju, ka uz 1l krējumu man pietiek ar 1 glāzi cukura, lai nav tik salds.

Diezgan vienkārša kūka, it sevišķi saldumu mīļiem.

Dalīties.

Atstāt Ziņu