aura piedāvā pagatavot gaisīgu un smaržīgu kūku no svaigā siera un āboliem. Pamēģini, arī tev noteikti sanāks tik pat gardi!
Sastāvdaļas:
½ glāze sviesta, sagriezta mazos kubiciņos
¾ glāzes cukura
1¼ glāzes miltu
1¼ vaniļas cukura
2 iepakojumi Kāruma svaigā siera
1 tējk. citrona miziņas
1 ½ tējkarote sajauktu garšvielu – kanēlis, kardamons, malts muskatrieksts, malts ingvers
1 ēd.k. citrona sulas
3 glāzes sagrieztu skābenu ābolu
Pagatavošana:
1. Uzliek sildīties cepeškrāsni uz 175°, tikmēr samīca mīklā sviestu, ¼ glāzi cukura, miltus, ¼ tējkarotes vaniļas cukura, kamēr mīkla ir viengabalaina un turas kopā. Tad izmīca iegūto mīklu cepamtraukā ar augstām maliņām.
2. Cep kūkas pamatni apmēram 20-25 minūtes līdz mīkla iegūst zeltaini brūnu krāsu. Kamēr mīkla cepās, tikmēr pagatavosim svaigā siera pildījumu. Sajauc 2 iepakojumus svaigā siera, ¼ glāzes cukura, 2 olas, sarīvētu citrona miziņu un atlikušo tējkaroti vaniļas cukura. To visu sajauc viendabīgā masā.
3. Nomizo ābolus un sagriež vidēji mazos gabaliņos. Atsevišķā trauciņā sajauc garšvielu maisījumu – kanēli, kardamonu, maltu muskatriekstu un ingveru – pieliek tam 1/3 glāzes cukura un 1 ēdamkaroti citrona sulas. Tad garšvielu cukura maisījumu pieber klāt āboliem un samaisa.
4. Kad mīklas pamatne ir sacepusies, izklāj tajā iekšā svaigā siera pildījumu un uzmanīgi pārklāj augšu ar ābolu/garšvielu maisījumu.
5. Cep apmēram 55 minūtes 175°.
6. Kad ir gatava, ņem ārā no cepeškrāsns un ļauj kūkai atdzist.
SPIED ŠEIT >>>’Kārums’ svaigā siera recepšu konkurss