Vārda dienu svin: Ikars

FOTORECEPTE: Vienkārša, bet garšīga ābolkūka

Pinterest LinkedIn Tumblr +


Ņem recepti līdzi uz veikalu! 
Izmanto QR kodu un skati 

receptes sastāvdaļas savā telefonā!

ī ir elementāra, bet bezgala garšīga ābolkūka,- raksta lasītāja Zane. 

Nepieciešams:
1 glāze miltu (vecā labā graņonka)
1 glāze cukurs
3 olas
10 āboli
vaniļas cukurs

Pagatavošana: 

 

Es vispirms sāku ar āboliem. Nomizoju, izņemu serdes un sagriežu šķēlītēs.

 

Tad ķeros pie pārējā. Bļodiņā iesit visas olas un pievieno visu glāzi cukura.

Olas ar cukuru ar putotāju sakuļ līdz tās palikušas ļoti stingrās putās.

Tad pievieno caur sietiņu izsijātus miltus – visu glāzi uz reiz. Un visu samaisa viendabīgā masā nemaisot šausmīgi intensīvi , jo nekādu irdinātāju kūkai nav – olas izdarīs visu, tāpēc mīklu nevajag noplacināt.

Ķeros pie formiņas sagatavošanas. Izvēlos diametru ap 25 cm. To lieku uz silikona pamatnītes, kas ieklāta parastajā cepeškrāsns pannā. Maliņu nākas atspraust ar biroja klipsi, jo savādāk viens gals formai veras vaļā.

 

Kad formā ir ielieta mīkla, klipsi var aizvākt.

Ābolus bija plānots likt virsū, bet sanāca diezgan daudz, tāpēc tos iemaisīju.  Protams maisot forma pamanījās padancot pa silikona pamatnīti – bet lieli postījumi netika izdarīti. Tagad arī aizvācu klipsi. Vaļā nekas nenāk. Lieku visu krāsnī 180 grādos uz 40 minūtēm.

Pēc 40 minūtēm kūkai pa virsu uzlieku sviesta pikucīšus un pārkaisu ar cukuru un lieku to atpakaļ vēl uz 10 minūtēm.

 

Kad viss gatavs (ja nav pārliecības – var pārbaudīt ar koka irbulīti  – piemēram mazliet noasinātu ķīniešu rīsu irbulīti vai garāku sērkociņu – ja nelīp mīkla vairs klāt – viss ir kārtībā). Kūku ņem lauka un pagaida lai tā nedaudz atdziest. Tad gar formas maliņām to ar naža palīdzību atdala no formas un noņem formiņu. Kūku liek uz šķīvīša, sagriež un pasniedz kā vien vēlas (ar ievārījumu, slitu pienu vai kausētu šokolādi – var improvizēt).

 

Recepte bezgala vienkārša un garšo bezgala labi.

 

Ieskaties – citi saldie gardumi no āboliem!
SALDIE GARDUMI NO ĀBOLIEM!

Rudens ir klāt un tiem, kas rosās pa virtuvi, tas ir īsts ražas laiks.
Viens no zināmākajiem rudens gardumiem ir āboli.
Šeit būs dažas garšīgas un smaržīgas receptes,
kas piepildīs māju ar skaistu smaržu un priecēs arī tavu vēderu.

 

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu