Vārda dienu svin: Elma, Menarda, Elna

Fiesta a la Mexicano

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Meksikāņu virtuve ir pikanta. Ēdieniem mēdz pievienot čili, kukurūzu un pupiņas. Meksikāņi daudz lieto dārzeņus – tomātus, papriku, kā arī gaļu. Asas zupas, tako ar pikantiem pildījumiem, vai kukurūzas čipsi ar dažādām asākām un neasākām mērcītēm ir Meksikāņu virtuves neatņemamas sastāvdaļas.
Meksikāņu virtuve ir patiešām ļoti plaša un dažādām garšām pārbagāta. Tiesa, galvenokārt šīs garšas tiek panāktas tieši ar dažādu mērču palīdzību.

Arī mēs, SievietesPasaules meitenes nolēmām, ka gribam no tā visa ko pamēģināt pagatavot un nogaršot, tāpēc ‘Meksikas mēneša’ ietvaros sarīkojām Meksikas vakaru. Devāmies pie mūsu Zanes un domās aizceļojām uz Meksiku.

Zane Zvejniece:
Es kaut kur sirdī sevi sajūtu nākam no siltām zemēm, kur valda kaislības, kur ir daudz košu krāsu un smaidīgu cilvēku, tāpēc priecājos, ka Meksikas vakars notika tieši pie manis. Nu ja Meksika, tad Meksika – meklēju meksikāņu mūziku, izdekorēju māju, saliku vāzēs puķes, meklēju garus svārkus un sāku gatavoties vakaram. Stresiņš nedaudz bija, bet, ja salīdzinām ar iepriekš pieredzētājām ‘SP Gandrīz ideālajām vakariņām’, tas bija pavisam neliels.
Man patika, ka šis vakars ļāva pamēģināt ko jaunu it visā – ēdienos, mūzikā, izklaidē. Un tas viss kopā tik tiešām radīja īsto noskaņo. Ar Meksikāņu papīra puķi matos, malkojot Margaritu un fonā skanot mariachi, uz mirkli tiešām bija sajūta, ka esam Meksikā:)

Mūsu ēdienkarte Meksikas vakarā:
Nachos. Lasi recepti šeit>>>
Enčiladas. Lasi recepti šeit>>>
Meksikāņu zupaPosole Rojo. Lasi recepti šeit>>>
Mērcītes – Salsa un Gvakamole
Kokteilis Margarita

¡Buen provecho!

Sajūtas, ko paņemt līdzi no Meksikas un šī vakara!

Līga Ozoliņa:
Savulaik mācījos spāņu valodu pie skolotājas, kas pati bija praktizējusies Meksikā. Viņas stāsti lika iemīlēt šo valsti un kultūru. Man patīk tā kaislība un ekspresivitāte, ar kādu dzīvo meksikāņi. Tas izpaužas arī meksikāņu virtuvē – viņi daudziem ēdieniem nenorāda nepieciešamo sastāvdaļu daudzumu, jo uzskata, ka ir jāļaujas sajūtām un jāimprovizē! Šī mēneša ietvaros es sapratu, ka tieši šo ļaušanos, dzīves izkrāsošanu un izgaršošanu mēs varētu mācīties no meksikāņiem. Un šoreiz atruna, ka tur, pie viņiem taču zāle ir zaļāka, nederēs, jo ekonomiskā situācija Meksikā ir tikpat raiba, kā šeit Latvijā, valda liela noziedzība utt. Tāpēc nemeklēsim atrunas – baudīsim dzīvi!

Zane Zvejniece:
Ikdienas izkrāsošanai tiešām nevajag daudz – pamēģināt ko jaunu, paeksperimentēt, ļauties sajūtām. Tieši to iemācīja Meksikas mēnesis un šis vakars. To arī es centīšos neaizmirst turpmāk – censties pēc iespējas vairāk darīt ko jaunu, iepazīt citas kultūras, priecāties par lietām, kas ir apkārt, smaidīt un atļauties būt košai. Ir vienkārši jādzīvo nost!

Annija Goldberga:
Kā Meksikas mēnesi, tā arī vakaru es ļoti gaidīju, jo mani uzrunā viņu kaislīgā un skaļā daba, (laikam arī manī ir kaut kas no tās 🙂 ), krāsas, košums, dzīvesprieks, dzīve kā svētki. To gribās vairāk ieviest arī savā dzīvē, gan tērpos, gan interjerā. Pat mūzika ir dzirkstoša un kājas nespēj nostāvēt uz vietas.

Gatavojot tortillas, laiks skrēja nemanot un šķita, ka visu nepaspēšu, satraukums bija liels, taču kāda balss (varbūt kāda Meksikāņu sieviete – dieviete) man galvā teica – „Meksikāņu sievietes par tādiem sīkumiem nesatraucas, viņas ļaujas mirklim un improvizē”. Un, īstenībā, visu paspēju un to bezrūpīgo sajūtu noķēru.

Pateicoties šim Meksikai veltītajam mēnesim, esmu iedvesmojusies un galva pilna ideju. Kāpēc gan neizmantot interjerā vai apģērbā košas puķes, virtenes un lakatus, nokrāsot tapetes dažādās spilgtās krāsās? Savukārt virtuvē atklājumi no šī vakara bija ārkārtīgi viegli pagatavojamās tortillas un Līgas gatavotā gardā gvakomoles mērce, kuru noteikti gatavošu.

Līga Rozentāle:
Man prātā iespiedies Evas stāstītais par dzīvi Meksikā – cik dzīvespriecīgi ir meksikāņi un kā viņi prot izrādīt emocijas. Tā ir viena lieta, ko noteikti paņemšu līdzi no šī Meksikas mēneša- apņemšanos vairāk teikt labo gan sev, gan citiem un biežāk izrādīt pozitīvās emocijas, man jāiemācās nevis klusi pie sevis pasmaidīt, bet skaļi un garšīgi smieties. Otra lieta- krāsas! Nu manā garderobē būs vairāk košuma un, protams, šoruden biežāk tiks lietota sarkanā lūpukrāsa!

Dalīties.

2 komentāru

  1. Ļoti jauki! Jūs noteikti portāla lasītājas esat iedvesmojušas gatavot šādus pasākumus savās draugu kompānijās! Interesanti, kas būs nākamā valsts?

Atstāt Ziņu