ribas ko saldu, bet ātri un viegli pagatavojamu? Lūk, garda ābolu pīrāga recepte no Natašas krājumiem!
Sastāvdaļas mīklai:
2 glāzes rudzu pārslas
100g sviests vai margarīns
1 ola
4 ēd.k cukurs
šķipsniņa sāls un šķipsniņa citronskābe
1/4 tēj. soda
aptuveni 3 ēd.k kukurūzas milti
Pagatavošana:
Rudzu pārslas sablenderējam un sadrupinam ar sviestu viendabīgās drupačās.
Olas baltumu atdalam no dzeltenuma. Baltumu sākam putot ar šķipsniņu sāli un citronskābi līdz izveidojas putas, tad pa karotītei pievienojam cukuru ,nepārtraukti putojot līdz cukurs izkūst.
Pievienojam dzeltenumu un sodu turpinam putot vēl ap 5 minūtēm. Sviesta, rudzu drupačās iemaisām saputoto olu, izmaisām.
Pievienojam kukurūzas miltus līdz mīkla nelīp pie rokām.
2/3 mīklas kārtojam cepamtraukā, kur ieklāts cepamais papīrs. (Cepamo papīru es lieku, lai pēc tam varētu gatavo pīrāgu smuki izņemt no formas)
Izlīdzinam mīklu tikai pa formas dibenu un liekam ledusskapī līdz sagatavosim pildījumu, bet 1/3 mīklas liekam maisiņā un saldētavā.
Sastāvdaļas pildījumam:
1/2 kg āboli
100g skābais krējums
200g biezpiens
1 ola
3 ēd.k cukurs
kanēlis šķipsniņa
Ābolus samizojam, sagriežam mazos kubiņos. Biezpienam pievienojam olu, izmaisām, pievienojam skābo krējumu, cukuru, kanēli. Visu kārtīgi izmaisam.
Ņemam formu, kurā ir mīkla un virsū liekam ābolus. Pāri pārlejam ar biezpiena, krējuma maisījumu.
No saldētavas izņemam 1/3 mīklu un sarīvējam uz rupjās rīves. Šīs drupačas uzberam uz kūkas, izlīdzinām.
Liekam cepties iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 30-40 minūtēm līdz pīrāga virsma ir brūna.
Mazliet pagaidām, lai atdziest un izņemam no formas pīrāgu. Sagriežam un pasniedzam.
Izdevies ļoti gards, maigs pīrāgs. Tā kā vēlējos maigu pīrāgu, lai vairāk jūt ābolu garšu, tad arī cukuru daudz neliku. Saldummīļiem cukurs būs nepieciešams vairāk, bet man patika nepārcukurots, jo visa pamatā ir āboli ar dabīgu, svaigu garšu.