Vārda dienu svin: Otīlija, Iveta

Diedzētu turku zirņu humoss

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tās, kuras piedalījušās Ilzes Lipskas vadītajās semināros par pH diētas pamatprincipiem, jau zina, cik dievīgi garšo viņas gatavotais turku zirņu humoss. Svaigs, nedaudz pikants. Ideāls variants veselīgas dip mērcītes pagatavošanai. Neturēsim sveci zem pūra, tādēļ, lūk, Ilzes humosa recepte, lai ikviena no jums mājās var pati pagatavot šo gardumu!

Sastāvdaļas:
250 grami diedzētu turku zirņu
1 citrona sula
100ml olīveļļa (ar baziliku)
50-100 ml ūdens

Turku zirņus izdiedzē. (Kā notiek diedzēšana, lasi te)
Tad zirņus izvāra (tie vārīsies apmēram 30 minūtes), atdzesē, pievieno eļļu, ūdeni (der tas, kas palicis no vārīšanas) un citrona sulu. Visu sablendē viendabīgā masā. Ūdeni var arī neliet nemaz, bet ar tā palīdzību var ietekmēt konsistenci – ja no humosa veidos bumbiņas, tad vajag biezāku masu, bet ja vēlas kā dip mērcīti, tad šķidrāku.

 

Nāc 25.aprīlī uz semināru „Uzpildi degvielu ar pH diētu!”! Klausoties Ilzes stāstījumā par pH diētas pamatprincipiem un viņas pieredzi tos pielietojot ikdienā, varēsi nogaršot arī viņas gatavoto humosu un enerģētisko kviešu zelmeņa kokteili.

Plašāku informāciju par semināru, kā arī atsauksmes no iepriekšējo nodarbību dalībniecēm, lasi šeit >>>

Dalīties.

4 komentāru

  1. Līga Ozoliņa on

    Šis nudien ir kaut kas garšīgs. Tāds kreptīgs. Līdz šim zināju, ka to var smērēt uz maizes, bet nezināju, ka var ēst arī kā dipi mērcīti! Paldies par recepti, Ilze!

  2. Ilze Lipska on

    Šajā gadījumā jā – vispirms zirņus izdiedzē – daļu salātiem pievieno svaigā veidā, daļu vāra humosam. Šī ideja prātā man ienāca tad, kad lasīju dažādus rakstus par diedzēšanu, un dažādiem nepatīkamiem skandāliem, un tur atradu ieteikumu – visus pākšaugus vārīt, arī izdiedzētos, lai varētu būt avisam drošs, ka nepastāv risks saindēties. Un, tā kā vienmēr sanāk sadiedzēt vairāk, nekā svaigā veidā var apēst…. šī ideja man iepatikās. <br>Var protams, nediedzēt, bet vienkārši vārīt. <br>Bet varat arī izmēģināt blendēt diedzētus. To tik tikko izlasīju jaunajā Zvaigznes izdotajā grāmatā "Svaigās enerģijas bībele" un alkstu izmēģināt – šajā grāmatā humusam tiem izmantoti svaigi diedzēti zirņi.

Atstāt Ziņu