ariējot ar dažādām piedevām šašlika marinādei, gaļai vari piešķirt īpašu garšas “rozīnīti”. Tā, lai šašliks neapnīk un katru reizi garšo citādi! Šeit Natašas piedāvātā sīpolu, kivi marināde.
Sastāvdaļas:
1kg cūkgaļa
5 kivi
300g bezpiedevu jogurts
5 sīpoli
pipari
Gatavošana:
Gaļu sagriežam gabaliņos. Pievienojam kivi, kas ir sablenderēti ar visu mizu, tik iepriekšs nomazgāti. 2 sīpolus arī sablenderējam biezenī, bet atlikušos sagriežam gredzenos. Pievienojam šo visu gaļai un apmaisam. Marinējam maksimums 2 stundas. Būtībā jau pēc 30 minūtēm gaļa gatava grillēšanai.
Marināde ir loti aromātiska un nevar vien sagaidīt gatavo rezultātu. Blenderētie sīpoli un kivi ļoti ātri iemarinē gaļu. Ja turēsiet gaļu marinādē ilgāk, tad gaļa zaudē savu struktūru. Gatavais šašliks ir ar izteiktu sīpolu garšu un kivi piesitienu. Maigs, mīksts, sulīgs.
Iesūtīts konkursa ‘Tavs iecienītākais grila ēdiens’ ietvaros.
KONKURSS:
Tavs iecienītākais grila ēdiens >>>
Receptes un bildes vari iesūtīt, sākot no 28.aprīļa līdz 25.maijam (ieskaitot).
Divu interesantāko grila ēdienu autores saņems dāvanā –
Fiskars Fonctional Form nažu komplektu.
5 komentāru
5 kivi ir daudz par daudz! Uz 1 kg varētu likt kādu vienu varbūt. Esmu mēģinājusi – ja pieliek par daudz, gaļas gabaliņu virsējā kārta pārvēršas putrā.
cepta gaļa nav veselīga
Un kur tad tas jogurts pazuda?
Viss ir baigi forši, izmeginaju! Tikai ieteiktu pirms tam galu apsalit un sapiparot! Savadak ar to garšu ta pashvaki