Ja vēlaties pagatavot lielisku, mājās gatavotu cūkgaļas šašliku – jums uz vienu kilogramu cūkgaļas kakla karbonādes būs nepieciešamas 2 vidējas sīpola galviņas, sāls, melnie maltie pipari, ūdens un etiķis.
Pagatavošana (uz 1 kg gaļas):
1) Kilogramu cūkgaļas kakla karbonādes sagriež līdzīga izmēra (30-40gr.) gabaliņos.
2) 2 sīpola galviņas (izmērā aptuveni 150-200 gr.) sagriež ripiņās un sajauc ar 20gr. sāls un 2-3gr. melnajiem pipariem. Šo garšvielu masu ar rokām iejauc kopā ar sagrieztajiem gaļas gabaliņiem.
3) 300 ml ūdens, kam pievieno 50ml. 9% etiķa, šis šķidrums tiek labi samaisīts un pievienots gaļai ar garšvielām, kārtīgi apmaisot.
4) Trauku ar iemarinētu gaļu ieteicams novietot aukstā un tumšā vietā uz 2 stundām, vēlams ledusskapī. Jau pēc 2 stundām gardi baudāms cūkgaļas šašliks ir gatavs cepšanai.
Recepti iesaka Lage Ko.