Vārda dienu svin: Līga

Cūkas karbonādes cepetis ar sinepēm un plūmēm

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nepieciešams:
cūkas karbonādes gabals (mums bija 3 kg, pietiks 8-10 cilvēkiem)
ķiploki
žāvētas plūmes
sinepes
sāls, pipari

Gatavošana:
Gaļu iepriekšējā vakarā ieliek marinādē. To dara tā- vispirms gaļas gabalā veic iegriezumus. Apmēram ik pa 2 cm- atkarīgs, cik biezu šķēli vēlas. Tad katrā iegriezuma vietā saliek divas ķiploka daiviņas un divas žāvētas plūmes. Gaļu ierīvē ar sāli un pipariem, pēc tam bagātīgi apsmērē ar sinepēm, pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī. Nākamajā dienā gaļu ieliek cepamplēvē un cep cepeškrāsnī 2- 2,5 stundas 200 grādos.
Cepetis sanāk ļoti sulīgs un mīksts, sinepes dod pikantumu, plūmes neparastāku garšu. Cepeti pasniedz kopā ar sautētiem kāpostiem un apceptiem dārzenīšiem- burkāniem un kartupelīšiem.

 

KONKURSS ‘MANA SVĒTKU LAIKA RECEPTE’  

 

Pastāsti un parādi mums savas īpašās Ziemassvētku laika un Jaungada receptes!

Balvās gardumi no ceptuves „Lāči” – lai svētki turpinātos arī pēc Jaunā gada!

Vairāk informācijas par konkursu šeit  >>>

 

Dalīties.

2 komentāru

Atstāt Ziņu